dinsdag 8 augustus 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'De Saffieren Troon', geschreven door Evi F. Verhasselt

Serie: De Laatste Erfgenaam - boek 1

De Saffieren Troon

Boekgegevens:
Titel: De Saffieren Troon
Serie: De Laatste Erfgenaam
Auteur: Evi F. Verhasselt
Genre: fantasy
Uitgave: paperback, 433 pagina's
Uitgever: Celtica Publishing, juli 2016
ISBN: 978 94 91300 52 3
ISBN: 978 94 91300 68 4 (eBook)
Illustraties: Melchior van Rijn

Het boek begint met een volle maan.
Een rode, volle maan.
Een Bloedmaan...

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad.

De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

In de serie De Laatste Erfgenaam neemt Evi F. Verhasselt de lezer mee op Eleanora's reis door Du'var-dai, waarbij heden en verleden zich vermengen tot een ingewikkelde kluwen. Waar kwamen de Ouden vandaan? Waarom lieten zij hun tronen achter? En is Eleanora werkelijk de knoop die de geschiedenis verbindt met het heden?

De Saffieren Troon is de eerste stap op een intrigerende zoektocht naar antwoorden, dwars door oorlogen en cultuurverschillen heen en doorspekt met magie, liefde en onmacht.
(bron: Celtica Publishing)

De auteur: 
(foto: Celtica Publishing)

Nadat Evi. F. Verhasselt (1977) op haar twaalfde de jeugdbibliotheek uitgelezen had, besloot ze dat het tijd werd om zelf iets op papier te zetten. Het duurde echter nog tot december 2004 voordat ze, onder het pseudoniem Fiona, haar eerste kortverhaal "Ochtend in de Stad" de wereld instuurde. Dankzij de vele positieve commentaren, kreeg Evi de smaak goed te pakken en volgden er meer verhalen in uiteenlopende genres, zoals: "Ze zeggen dat ik gek ben", "De Hand van Sachmet" en "Bloedmoeder". In 2006 werd "Mij rest slechts de stilte" opgenomen in de bundel Een gebloemde lezing en werd haar novelle De Gevangene van het Licht gepubliceerd.

Al haar verhalen hebben steevast een fantastisch kantje, dankzij haar grote voorliefde voor auteurs als Roger Zelazny, David Eddings, Terry Pratchett, Julian May, Douglas Adams, Tad Williams en vele, vele anderen.

Evi woont momenteel in Antwerpen, waar ze samenleeft met een toetsenbordtapijtje dat de naam Luna draagt. Wanneer ze niet met haar hoofd in de wolken zit, onderneemt Evi pogingen om geslaagde cupcakes te bakken, het thema-lied van Harry Potter te spelen op de piano en dwaalt ze rond op Fantasy-festivals onder het mom van research.
Lees meer over haar op de auteurspagina van Celtica Publishing.

De Saffieren Troon – Boek 1 van De Laatste Erfgenaam koopt u bij:


1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.