vrijdag 11 augustus 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Stadhouders in de Nederlanden: van Holland tot Vlaanderen 1448 - 1879', geschreven door Arnout van Cruyningen

Van Jan van Lannoy tot Hendrik van Oranje-Nassau


Stadhouders in de Nederlanden: van Holland tot Vlaanderen 1448 – 1879

Boekgegevens:
Titel: Stadhouders in de Nederlanden:
van Holland tot Vlaanderen 1448 – 1879
Auteur: Arnout van Cruyningen
Genre: geschiedenis algemeen
Uitgave: paperback, 240 pagina's met illustraties
Uitgever: VBK Media / Uitgeverij Omniboek, april 2017
ISBN: 978 94 01909 23 5
ISBN: 978 94 01909 24 2 (eBook)
NUR: 680

In ‘Stadhouders in de Nederlanden: van Holland tot Vlaanderen 1448-1879’ biedt historicus Arnout van Cruyningen een verhalend overzicht van alle stadhouders van de Nederlanden sinds de Bourgondische tijd. Hij schetst de ontwikkeling van een uniek ambt.

Uiteraard komen de prinsen van Oranje en de Friese Nassaus aan bod, maar daar blijft het niet bij. De stadhouders van Holland, Zeeland, Utrecht en Friesland passeren de revue, maar ook die van Groningen, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Vlaanderen, Luxemburg, Henegouwen en Namen. Naast bekende worden ook minder bekende stadhouders, zoals telgen uit de adelijke families Van Croy, Van Lalaing en Van Egmont, in woord en beeld geportretteerd.

De auteur:
(foto: Omniboek)

Arnout J.P.H. van Cruyningen werd in 1960 geboren te Kloetinge (Zeeland). Hij studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit. De 'Algemene en Vaderlandse geschiedenis der Nieuwere Tijden' vormde het hoofdvak en één van de bijvakken was Staats- en bestuursrecht.

Als freelance historicus en redacteur publiceert drs. Arnout van Cruyningen vooral over het Huis Oranje-Nassau en andere Europese dynastieën.  Hij is als adviseur verbonden aan de Oranjekoepel.

Van Cruyningen schreef een aantal lemma’s (naslagwerken) en verzorgde de tekstredactie van de Winkler Prins Encyclopedie van het Koninklijk Huis (2005).
Hij schreef eerder de succesvolle boeken Het Koninklijk Huis der Nederlanden en De Staten-Generaal.

Stadhouders in de Nederlanden: van Holland tot Vlaanderen 1448 – 1879 koopt u via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.