woensdag 2 augustus 2017

Vandaag ontvangen: 'De Vliegenvanger III - De Schoonheid van de leugen', van Ravelli

De Vliegenvanger trilogie III
De Vliegenvanger trilogie
Deel III
De schoonheid van de leugen

Boekgegevens:
Titel: De Vliegenvanger III – De schoonheid van de leugen
Auteur: Ravelli
Genre: literaire roman
Uitgave: gebonden, 356 pagina's
Uitgever: TVF International BV, maart 2017
ISBN: 978 90 82146 26 4
ISBN: 978 90 82146 28 8 (eBook)
Gesproken boek
NUR: 301

Olivia Ravelli besluit al op jonge leeftijd om schrijfster, piloot én gelukkig te worden. Twee voornemens worden beloond. Haar eerste roman is meteen een bestseller. En als F-16 gevechtsvlieger voert ze samen met haar collega en hartsvriendin Deborah gevaarlijke missies uit. Op het relationele vlak zijn de vrouwen krachtig en origineel, maar liefde laat zich niet dicteren.

Haar kinderjaren brengt Olivia door in Tanzania, onder de vleugels van de excentrieke barones Helga von Bissacker die ook later een beslissende rol in haar leven speelt. De drie vrouwen zien hun levens samenvloeien in een verbond waarbij hun vriendschap tot het uiterste wordt getest. Als Olivia gevangengenomen wordt door een Somalische terreurgroep, hullen de Joodse Deborah en Duitse Helga, ooit de kapster van Adolf Hitler, zich in boerka's om hun vriendin te bevrijden.

Gedreven door de wens het verleden te ontrafelen duikt Olivia, bijgelicht door haar grootmoeder, steeds dieper in de duistere geschiedenis van haar familie. Uiteindelijk vindt ze de antwoorden wanneer zij oog in oog staat met haar grootvader, de legendarische Vliegenvanger.

De delen uit de Ravelli-trilologie zijn afzonderlijk en in willekeurige volgorde te lezen. Ze zijn echter met elkaar verbonden door een rode draad die langs vier generaties haar weg vindt.

Kijk en luister naar het gesprek van Harry Mens met Rik Felderhof over deze trilogie.
Je luistert in de uitzending van Business Class van 23 april 2017 onder andere naar het tot stand komen van de trilogie, over het pseudoniem Ravelli en meer.

Ik was vanmiddag ontzettend blij toen de pakketdienst dit derde deel bij me afleverde. Eerder heb ik al mogen genieten van Deel I; De Vliegenvanger en Deel II; Scapa

De Vliegenvanger III – De schoonheid van de leugen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
De Boekenbal.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.