donderdag 23 november 2017

Ik las: 'Bloedwetten - Tweede boek: Verlossing', geschreven door Sophia Drenth
Bloedwetten
Tweede boek – Verlossing

Boekgegevens:
Titel: Bloedwetten: Verlossing
Auteur: Sophia Drenth
Genre: fantasy
Uitgave: paperback, 398 pagina's
Uitgever: Staaldruk, april 2017
Staaldruk is een imprint van Quasis Uitgevers
ISBN: 978 94 92099 25 9
NUR: 334


Bloedwetten: Verlossing is een roman over liefde, loyaliteit en het omarmen van je duistere kant. (bron: achterflap)

De recensie van Bloedwetten, Eerste boek –  Vonnis, lees je op mijn blog.

Nu de nieuwe wetsregeling een feit is, is de angst voor de bloed drinkende Ath'vacii onder de Neerlanders verdwenen. Veel Burgers gebruiken nu zelf ook graag het pulver dat gemaakt wordt van Ath'vacii-bloed. 
Zoals je in het Eerste Boek – Vonnis kunt lezen is Raadsheer Roan Storm door de Ath’vacci tot het eeuwige leven veroordeeld. Dat klinkt fraaier dan het is.

Sophia Drenth weet deze fantasiewereld waarin het Tweede Boek – Verlossing zich afspeelt in vier delen, door de goede beschrijvingen en natuurlijke dialogen heel toegankelijk te maken voor de lezers.

Het verschil tussen arm en rijk is enorm en gezelschapsjongens laten zich misbruiken door de machtshebbers om te kunnen overleven. De Ath’vacci weten niet beter dan dat ze kunnen grijpen wat ze willen hebben. Dat is niet minder dan hun recht, is hun mening. Hier en daar is het heftig wat je leest, maar dat past helemaal in het verhaal. 

Storm en Maïa houden van elkaar, hij heeft haar voor één nacht het ja-woord gegeven maar dat kan haar er niet van weerhouden een verstandshuwelijk te sluiten met iemand die ze al heel haar leven kent en oprecht van haar houdt. Storm en Maïa zullen niet samen kunnen zijn, zo lijkt het...

In schuine druk lees je het hartverscheurende verhaal van Talea, die in leven wordt gehouden door Gunther Eisenwoud; deze man heeft een hartgrondige hekel aan Roan Storm en maakt hem het oneindige leven enorm zuur!
Storm valt dieper en dieper en raakt verder van zichzelf verwijderd dan iemand voor mogelijk had gehouden.

‘Achteromkijken was zinloos. Daar wachtte alleen een leven dat hem niet meer toebehoorde. De voortrazende IJnder had de laatste mogelijkheden voor een normaal bestaan met zich meegesleurd...’

Het einde van dit verhaal lijkt ruimte te laten voor een vervolg. Ook daar zou ik graag mijn tanden in willen zetten!

De auteur:
(foto: Marieke Josselet)

Het eerste boek van Sophia Drenths Bloedwetten, Bloedwetten: Vonnis, werd genomineerd voor de Hebban Award 2015 en won de Bastaard Fantasy Award. 
Luitingh-Sijthoff publiceerde haar verhaal Gedichten van licht en schaduw in de bundel Halloween Horror Verhalen en bij Quasis Uitgevers verscheen Zwart hart, een afzonderlijk leesbare Bloedwetten-bronvertelling.

Lees meer over Sophia Drenth op haar website.

Bloedwetten: Verlossing koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.