vrijdag 10 november 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Breinsteins Missie', geschreven door Ineke FritzBreinsteins Missie

Boekgegevens
Titel: Breinsteins Missie
Auteur: Ineke Fritz
Genre: spannend jeugdboek, 10-12 jaar
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij, oktober 2017
ISBN: 978 94 91886 93 5
Coverillustratie: Leon Römer

Nick en zijn neef Jayden krijgen te horen dat ze een opa hebben. Het is de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, die een goede reden heeft om nu pas aan zijn kleinzoons te vertellen dat hij nog leeft. Tijdens de vakantie in het ondergrondse complex waar hun opa werkt, brengt een verschrikkelijke ontdekking opeens het leven van miljoenen mensen in gevaar. Slagen Nick en Jayden erin de wereld voor een ramp te behoeden?

Wetenschapper Bruce Sutton bewijst wat Albert Einstein jaren geleden al voorspelde: zwaartekrachtgolven bestaan.

Onder druk kunnen ze grote schokken veroorzaken. In de ruimte, maar ook op aarde, bijvoorbeeld in de vorm van aardbevingen. Bruce wil die aardbevingen voorkomen. Zijn uitvinding van de Speurder is een stap in de goede richting, maar de Bever veroorzaakt juist schokken, in plaats van ze te voorkomen. Als de Bever in verkeerde handen komt is het een massavernietigingswapen, dat het leven van miljoenen mensen in gevaar brengt. Bruce werkt aan een oplossing, maar de vijand is slimmer dan hij dacht. Nick en Jayden hebben geen tijd om een plan te bedenken: ze moeten in actie komen.

De auteur
(foto: website Ineke)
Ineke over zichzelf:
De eerste twintig jaar van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond. Daarna heb ik de 'reusachtige' sprong naar Diemen gewaagd. Die is me goed bevallen, want tot nu toe ben ik alleen in mijn fantasie verder gesprongen.
Schrijven en honden zijn mijn passie. Mijn werk als copywriter bij reclamebureaus inspireerde me tot het schrijven van fictie.

Lees meer over Ineke en haar werk op haar website.
Eerder las ik van Ineke Pizza della Vita.

Breinsteins Missie koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.