maandag 6 november 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'In de Mokumse jaren', geschreven door Patrizia FiliaIn de Mokumse jaren

Boekgegevens
Titel: In de Mokumse jaren
Auteur: Patrizia Filia
Genre: literaire non-fictie, memoir
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De LuiaardVrouwe, november 2016
ISBN: 978 90 82623 20 8
NUR: 320 

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw. 
Niet lang na hun ontmoeting in Turijn reist de danseres Patrizia Filia met de mimespeler en theatermaker Will Spoor naar Amsterdam om daar samen te gaan wonen en werken.
Drie├źndertig jaar na dato blikt ze terug op die tijd. De vele mensen die ze ontmoet in binnen- en buitenland, zowel in de theaterwereld als daarbuiten, blijken een nog grotere invloed te hebben gehad op haar ontwikkeling dan gedacht.

Gravend in haar herinneringen komt het verleden terug, alsof de tijd stil is blijven staan.
Samen met haar grote nieuwsgierigheid en brede interesse maakt dat haar memoir In de Mokumse jaren tot een reis door de geschiedenis.

Meer over de auteur:
(foto: Alessandro Vermeulen)

Patrizia Filia, geboren in 1953 in Frankrijk uit Sardijnse ouders is theatermaakster, schrijfster en dichteres. Zij is eveneens artistiek leider van Stichting de LuiaardVrouwe. In 1996 publiceerde ze de monoloog Medea, in 2013 de dichtbundel De schaduw van het park, in 2015 de dialoog Sapfo, een dichteres van Lesbos en de dichtbundel Kop leeg.

In de Mokumse jaren koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.