zaterdag 11 november 2017

Ik las: 'De wereld' - Deel 3 van de Atlantis-trilogie, geschreven door A.G. Riddle

Een onvoorstelbare ramp, een signaal van ver, en een laatste hoop de mensheid te redden

De wereld
Deel 3 van de Atlantis-trilogie

Boekgegevens:
Titel: De wereld
Auteur: A.G. Riddle
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 302 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, 2017
ISBN: 978 90 22572 61 0
ISBN: 978 94 02307 83 2 (E-book)
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: The AtlantisWorld
Vertaling door: Jan Pott

Het derde en laatste deel in de trilogie over de zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Michael Crichton, Dan Brown en Lee Child.

Eerder las ik het eerste deel De oorsprong en tweede deel  Het virus.

Een pracht van trilogie! 
In het eerste deel De oorsprong lees je hoe vlak bij de kust van Antarctica een mysterieus bouwwerk ontdekt wordt in een ijsberg. Erfelijkheidswetenschapper Kate Warner denkt een ongelofelijke doorbraak in haar onderzoek te hebben bereikt. Maar haar ontdekking is veel gevaarlijker dan ze kan vermoeden, voor haar en voor het hele menselijke ras…
In het tweede deel Het virus komt Kate in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen.
De eerste twee delen spelen zich voor het grootste gedeelte op aarde af, maar deel drie De wereld speelt zich grotendeels af in de ruimte. Dat is een heel andere benadering om verder te lezen over de ontwikkelingen.

De wereld start na de proloog in het noorden van Marokko. Het verhaal leest wederom lekker vlot, en hier en daar is een terugblik naar wat eerder gebeurde in de andere delen. Het is raadzaam om alle drie delen te lezen om een optimaal leesplezier te ervaren. 
De verwarring en spanning na de eerste twee delen van deze trilogie is al groot en wordt nog groter in dit laatste deel De wereld. Het avontuur gaat verder dan we hadden kunnen denken.

Als Dokter Kate Warner het virus weet te verslaan dat onvoorstelbaar veel mensenlevens had kunnen kosten, dacht ze dat ze ook zichzelf te hebben genezen. Maar ze is nog steeds niet buiten gevaar en dat gevaar komt uit een onverwachte hoek. Zal ze het overleven? De dialogen zijn heel natuurlijk, wat het leesplezier nog meer vergroot.
‘De Bannelingen,’ zei Kate. ‘Ze zijn onze enige hoop. Ik kan ze redden.’
Bannelingen? Paul stond op het punt om te vragen waar ze het over had, maar Kate legde het al uit, haar stem niet meer dan een zacht gefluister…
‘Het duurt niet lang voordat ze hier zijn,’ zei Kate. ‘Dat hoop ik. As ik er niet meer ben, moet jij mijn werk afmaken, Paul.’

In De wereld, het laatste deel van deze trilogie bouwt Riddle de spanning op tot een moment dat je het echt niet meer weet. Waar zal dat eindigen? Door de boeiende verhaallijn krijg je pas antwoord op deze vraag op het allerlaatste moment. 
Op een prachtige manier heeft A.G. Riddle deze avontuurlijke en fantastische trilogie afgesloten. Een aanrader voor de liefhebbers van samenzweringen, wetenschap en geschiedenis.

De auteur:
(foto: Jessica Crawford)

A.G. Riddle leidde jarenlang internet start-ups voordat hij zich richtte op zijn grote passie: schrijven. Van zijn debuut De oorsprong zijn inmiddels wereldwijd 1 miljoen exemplaren verkocht. Hij woont in Florida.
Lees meer over hem op zijn website.

De wereld koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.