donderdag 23 november 2017

Ontvangen en nog te lezen: 'Alleen hij', geschreven door Andrew Gross

Slechts één man kent de formule.
Maar hij zit gevangen in Auschwitz.


Alleen hij

Boekgegevens
Titel: Alleen hij
Auteur: Andrew Gross
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, november 2017
ISBN: 978 90 26142 69 7
ISBN: 978 90 26142 70 3 (eBook)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: The One Man
Vertaald door: Gert-Jan Kramer 

Andrew Gross heeft met "Alleen hij' (The One Man) een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.

1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet. 

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

De auteur: 
(foto: Uitgeverij De Fontein)

Andrew Gross (1952 Manhattan, New York) schreef eerder negen thrillers onder zijn eigen naam en daarnaast nog eens vijf thrillers samen met James Patterson.
Neem ook een kijkje op zijn website.

"Gross heeft de beschrijvingen van het kampleven opgetekend naar de verhalen van zijn schoonvader die in Auschwitz vastzat. Waar de hoofdpersonen fictie zijn, zijn de setting en veel van de personages gebaseerd op historische feiten. Voeg daaraan toe het inlevingsvermogen, de actie en de spanning en Alleen hij is zowel een ontroerende als aangrijpende thriller."  – Booklist

Alleen hij koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.