dinsdag 28 november 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Een jaar later', geschreven door Rita Knijff-PotEen jaar later

Boekgegevens
Titel: Een jaar later 
Auteur: Rita Knijff-Pot
Genre: roman
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, mei 2017
ISBN: 978 94 63382 40 3
NUR: 301

Miriam en Carel van Renoij zijn expats die in Nederland een nieuwe start maken na een jarenlang verblijf in het buitenland. Miriam wil schrijver worden. Hun integriteit komt in het geding na publicatie van een verzamelbundel columns, waarvan de opbrengst naar een liefdadigheidsinstelling zal gaan. 
Uit onverwachte hoek komt er kritiek op de inhoud van het boek. Bovendien blijkt Miriam in zee te zijn gegaan met iemand die het project volledig uit de hand laat lopen, de waarheid naar haar hand zet en Miriam voor de gevolgen laat opdraaien. 
Een jaar later krijgt ze bericht, dat haar kwelgeest is overleden onder verdachte omstandigheden. Haar dood lijkt aan te sluiten bij dramatische gebeurtenissen, die het leven van Miriam en Carel ontregelden.

Een jaar later beschrijft de beklemmende situatie van mensen die tot elkaar veroordeeld zijn om uit een impasse te komen. Wie is slachtoffer, wie dader? De werkelijkheid is niet de waarheid.

De auteur: 
(foto: Twitter)

Rita Knijff-Pot woont en werkt in het Gooi. Ze is geboren in Utrecht en groeide op in Limburg.

Na de studie HBO Klinische Chemie en Microbiologie in Eindhoven ging ze werken aan de Universiteit van Utrecht, Faculteit Wis- en Natuurkunde. Haar belangstelling voor Beeldende Kunst zorgde voor evenwicht in gevoel en verstand. Ze deed op zaterdag Kunstacademie Rotterdam, grafiek; er volgde een expositie in Amsterdam en deelname aan een grote expositie in Parijs. Portrettekenen leerde ze bij Maarten Krabbé, schilderen bij Ingrid Schubert, Mark van Praagh en Herman Tjepkema, en nam deel aan exposities in Hilversum en Arnhem.

Een jaar later koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.