vrijdag 24 november 2017

Ontvangen en nog te lezen:'De arrogantie van het doorgeefluik', geschreven door Willem Frederik ErnéDe arrogantie van het doorgeefluik

Boekgegevens
Titel: De arrogantie van het doorgeefluik
Auteur: Willem Frederik Erné
Genre: roman
Uitgave: paperback, 412 pagina's 
Uitgever: Uitgeverij DeWielen2, november 2017
ISBN: 978 90 82765 30 4

Liffert Klooker (Utrecht, 1952), de hoofdpersoon in De arrogantie van het doorgeefluik, groeit op in een katholiek, militair milieu. Al vroeg vertoont hij de neiging tot ontsporend gedrag. Dit escaleert na twee ingrijpende ervaringen. 

Bimmer Goorhuis, gevierd theaterartiest, trakteert in zijn show De Arrogantie van het Doorgeefluik zijn publiek op geestige maar indringende manier op maatschappelijk relevante thema's, zoals de macht van de tussenpersonen, de ontmensing van de samenleving, de verloedering van de taal, de onmondigheid van de buren en Europa. En passant lost hij de moord op JFK op.

Wanneer er problemen ontstaan tussen Liffert en Bimmer, wordt de eerste gedwongen ons zowel het verhaal van zijn veelbewogen jeugd als Goorhuis' show te vertellen. 
De twee parkoersen van De arrogantie van het doorgeefluik convergeren in 1968 in Parijs, tijdens de studentenonlusten en de vredesbesprekingen over Vietnam, waarna het boek uitmondt in een verrassende apotheose in het heden.

De auteur: 
(foto: website)
Willem Frederik Erné (Utrecht, 1953) is schrijver en vertaler. Hij studeerde musicologie en werkte lang als musicus in het theater. 
Hij is getrouwd met Marguerite en woont in Duitsland.

Neem ook even een kijkje op de website van De arrogantie van het doorgeefluik. 

Uitgeverij DeWielen2 (spreek uit: ‘de wielende wielen’) is opgericht om het werk van Willem Frederik Erné op de markt te brengen. 

De arrogantie van het doorgeefluik koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.