donderdag 9 november 2017

In de schijnwerpers: 'De erfgenaam', geschreven door Doornaert & Van der LeestDe erfgenaam

Boekgegevens
Titel: De erfgenaam
Tweede deel uit de trilogie De schaduw van Jakkaru.
Auteurs: Doornaert & Van der Leest
Genre: Nederlandse literatuur
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: Uitgeverij ASPEKT, oktober 2017
ISBN: 978 94 63383 20 2
NUR: 301

Als de jonge Brandnetel op een dag ontwaakt, lijkt de wereld volledig veranderd te zijn. De inwerking van deze invasieve gebeurtenis beïnvloedt zijn verdere leven en vormt de lugubere basis van het onvermijdelijke. Vluchten blijkt uiteindelijk onmogelijk en een confrontatie tussen vader en
zoon Brandnetel onafwendbaar. 

Terwijl er slechts één allesoverheersende levensvraag overblijft, tikt de tijd genadeloos weg. Ondanks het ernstige hoofdthema verweeft deze roman
diepmenselijke gedachten en psychologische inzichten met een dosis humoristische fictie om de werkelijkheid dragelijker te laten voorkomen.

Eerste regel uit deel 1, Aplomb:
ALS er één zekerheid is in dit bestaan, denkt de 63-jarige Patrick Brandnetel, dan is dat wel het feit dat eigenlijk alles anders is dan het lijkt.

De auteurs: 
(foto: Aspekt)

Nadat het schrijversduo, bestaande uit Mark Doornaert Turnhout 1971 en de in Antwerpen verblijvende Rolf van der Leest Nederland 1967, in augustus van 2015 het gelauwerde, verhaal ‘Meatlove’ schreef, was de drang verder te schrijven aan Frederic Brandnetels leven haast ziekelijk dwingend te noemen en ontstond een vergaande ode aan het woord en een lierzang aan de Vlaams-Nederlandse literatuur.

Gelijk twee elkander overschilderende caravaggisten, stuwen zij hun gezamenlijke bundeling van karakters in Google Docs als vanuit de donkerste basis naar grotere, lichtende hoogten. Het bijzondere duo kenmerkt zich in het lopen naast de geplaveide paden, waarbij de overtuiging schrijvers te zijn nomisch te noemen is, het ontstaan van neologismen onvermijdelijk, maar wellicht nog wel meer door het feit dat ze zichzelf betitelen als zijnde neoliterair.

(bron: facebookpagina)

Lees hier de recensie door Mies Huibers van Ik, Frederic Brandnetel (het eerste deel van deze trilogie).

De erfgenaam koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

2 opmerkingen:

  1. Beste Mieke,

    Namens Doornaert & Van der Leest en Aspekt bedankt voor deze mooie vorm van aandacht voor onze boeken.

    Met vriendelijke groet, Doornaert & Van der Leest

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.