vrijdag 28 september 2018

Van de auteur van 101 Dalmatiërs: De dagboeken van Cassandra Mortmain - Dodie Smith. Nu in een geheel nieuwe, Nederlandse vertaling.

'Toen ik het las, wist ik ogenblikkelijk dat het een van mijn lievelingsboeken zou worden.' - J.K. RowlingDe dagboeken van Cassandra Mortmain

'Ik schrijf dit terwijl ik in de gootsteen zit'

Treed binnen in de wereld van de 17-jarige Cassandra Mortmain: drassige weilanden, een oude toren hoog boven op de heuvel, een vader, die ooit een boek schreef waar hij heel beroemd mee werd, maar die daarna nooit meer een pen heeft aangeraakt, een stiefmoeder die zelfs van oude gordijnen nog iets excentrieks weet te maken en een zus... die alleen maar mooi is.

Over een periode van acht maanden en drie volgeschreven dagboeken verder beschrijft Cassandra Mortmain haar bijzonder familie en hun leven in een afbrokkelend kasteel, midden op het Engelse platteland.

Maar dan komt het rustig voortkabbelende bestaan van de Mortmains in een stroomversnelling: op het nabijgelegen landgoed zijn nieuwe buren neergestreken! Amerikanen nog wel, en ze schijnen steenrijk te zijn. Moet de oudste dochter daar niet aan gekoppeld worden, zodat alle geldproblemen van het gezin in één klap zijn opgelost? Cassandra zelf zet ook de eerste schreden op het liefdespad: ze wordt verliefd, voor de eerste maal in haar leven.

(foto: Uitgeverij Karmijn)

De auteur
(1896 – 1990)

Dorothy Gladys ‘Dodie’ Smith werd geboren in 1896 in Lancashire, Engeland en was een van de meest succesvolle toneelschrijfsters van het begin van de 20ste eeuw.

Haar eerste roman, I capture the castle (Nederlandse titel: De dagboeken van Cassandra Mortmain) schreef ze toen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar man in de Verenigde Staten woonde. Het werd meteen een bestseller.

In 1954 werd het boek bewerkt tot een toneelstuk, en in 2003 kwam de verfilming. In Engeland is I capture the castle sinds de eerste druk uit 1949 altijd in druk leverbaar geweest. Het was Dodie’s lievelingsboek.

Dodie Smith overleed in 1990.

I Capture the Castle verscheen voor het eerst in 1949 en werd meteen een bestseller. De auteur, Dodie Smith, schreef nog een boek dat heel beroemd werd: 101 Dalmatiërs. Beide uitgaven zijn altijd in het Engels leverbaar geweest, werden verfilmd en herschreven voor theater en musical. De dagboeken van Cassandra Mortmain is een nieuwe Nederlandse vertaling van deze prachtige klassieker.

De dagboeken van Cassandra Mortmain koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De dagboeken van Cassandra Mortmain
Auteur: Dodie Smith
Genre: Young Adult 15+
Uitgave: paperback, 368
Uitgever: Uitgeverij Karmijn, januari 2016
ISBN: 978 94 92168 06 1
Oorspronkelijke titel: I capture the castle
Vertaald door: Hannie Tijman

Met dank aan Uitgeverij Karmijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.