donderdag 6 september 2018

In de schijnwerpers: Het mysterie van de drie kwarten - Sophie Hannah

Een nieuw Hercule Poirot mysterie


Het mysterie van de drie kwarten

Op 1 september verscheen bij The House of Books een nieuw Hercule Poirot mysterie dat net als de bestsellers De Monogram Moorden en De nieuwe erfgenaam is geschreven door Sophie Hannah: Het mysterie van de drie kwarten.
Hannah werd 30 jaar na het overlijden van de bestverkochte auteur ter wereld (ruim 4 miljard verkochte exemplaren) door de kleinzoon van Agatha Christie gevraagd om het stokje over te nemen, met wereldwijd succes.

Het mysterie van de drie kwarten is haar derde Poirot-mysterie.

Het verhaal
Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. 
Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. 
Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

(foto: Phillipa Gedge)

De auteur
Sophie Hannah (Manchester, 1971) is een Engelse bestsellerauteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award.
Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge. 

Het mysterie van de drie kwarten koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Het mysterie van de drie kwarten
Auteur: Sophie Hannah
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina's
Uitgever: The House of Books, 1 september 2018
ISBN: 978 90 44354 88 1
ISBN: 978 90 44354 89 8 (e-book)
NUR: 332
Originele titel: The Mystery of Three Quarters
Vertaald door: Yolande Ligterink

Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.