zondag 16 september 2018

In de brievenbus: Opgejaagd wild - Wouter Helders

Met zijn debuut Machtsstrijd won Helders de Hebban Thriller debuutprijs 2016


Opgejaagd wild

Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. 
Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel. Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers. 
Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega’s, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen…

Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie.

Zijn debuut Machtsstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Opgejaagd wild is het derde deel uit de Sofie Lafleurreeks.
(bron info: Uitgeverij LetterRijn)

Helders … is een blijvertje met internationale allure in de wereld van de Nederlandse thriller. - Thrillzone

Wat Helders (ex-militair journalist) zelf meemaakte op missies vindt zijn weg naar zijn boeken: spanning, geweld, avontuur en couleur locale. - Eindhovens Dagblad

Helders steekt met kop en schouders boven veel debutanten uit. Wij kijken uit naar het vervolg. - Boekhandel Krings

(foto: LetterRijn)
De auteur
Wouter Helders (Eindhoven, 1983)
Hij is getrouwd met Evita; ze hebben twee kinderen: Rijk en Belle.

Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het Ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. Hij maakte onder meer reportages in Mali en Afghanistan waar hij wekenlang met de troepen optrok, maar bezocht ook oefenlocaties van het Franse Vreemdelingenlegioen in Frans Guyana en voer mee met marineschepen tijdens NAVO-oefeningen en mijnbestrijdingsacties.

De dingen hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie.
Lees meer over hem op zijn auteurspagina bij Uitgeverij LetterRijn.

Opgejaagd wild koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Opgejaagd wild
Auteur: Wouters Helders
Genre: actiethriller
Uitgave: paperback, 275 pagina's
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, 15 september 2018
ISBN: 978 94 91875 68 7
ISBN: 978 94 91875 69 4 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.