maandag 16 maart 2015

De Bieb-bende deel 1 - De legende van de Hemelrijders

De Bieb-bende deel 1
De legende van de Hemelrijders

Samenvatting:
Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.

Mijn mening:

Een mooie cover, met een afbeelding van een man met een bijl. Die staat daar niet voor niets. Dat belooft wat!

Een boek voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ik heb het boek graag gelezen.
Een prachtig boek, dat nog mooier wordt door de QR-codes te gebruiken. Deze code stuurt je naar een passage op het internet waar je meer informatie krijgt over het verhaal.
Als je leest hoe de kinderen, Sander, Luca, Roy, Melanie en Valerie er toe komen om de Bieb-bende op te richten, maakt je hart een sprongetje. Alles is zo goed beschreven dat je meteen meeleeft met de kinderen en hun avonturen.
Prachtig, hoe Michael Reefs Zuidbaai heeft weten uit te bouwen van dorp naar het hart van een interactieve website.
Vanaf het begin boeit het verhaal, je wilt weten hoe het verder gaat. Een spannend en soms heel spannend boek, waar ook ouderen (9+) van kunnen genieten.
Ik kan je dit boek aanraden. Voor jezelf, je kinderen of je kleinkinderen.
Ik kijk uit naar deel 2 'Duister Carnaval'

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren

Over de auteur:
Op zijn website: www.michaelreefs.nl zegt hij over zichzelf: kinderboekenschrijver met een missie. Hier kun je ook informatie vinden over zijn volgende boek: Het Woestijnhotel dat in 2014 verschijnt.
Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Hij groeide op in het zuidelijkste puntje van Nederland, Vaals. Sinds 2006 werkt hij in een speelgoed-winkel, waar hij genoeg inspiratie heeft opgedaan voor veel van zijn verhalen.
Al vanaf zijn twaalfde schrijft hij fantasy verhalen, wat resulteerde in vijf complete manuscripten en vele verhalen die nooit zijn afgerond. Pas toen hij in 2004 aan de Pabo ging studeren, begon het idee voor een kinderboek. Een verhaal dat anders moest zijn, een verhaal dat omvangrijk genoeg was voor 12 delen.
De Legende van de Hemelrijders was geboren en bleef sinds 2005 groeien. Michael werkte tot 2011 aan deze serie, waarna hij besloot het eerste deel als manuscript op TenPages.com te zetten. Binnen vijf weken behaalde hij de 2000 aandelen en ging TenPages aan de slag om een geschikte uitgever te vinden.
Michael schept graag zijn eigen werelden. In de fantasy verhalen was dat makkelijk, maar voor de Legende van de Hemelrijders wilde hij ook een fictief dorp gebruiken, terwijl het verhaal zich toch in deze tijd afspeelde. Zuidbaai begon als een vaag iets, maar werd steeds duidelijker en groeide. Gedurende het hele verhaal kwamen er locaties bij, werden bossen geboren en werden er gebouwen uit de grond gestampt.
Intussen is Zuidbaai de centrale plek voor de interactieve website geworden. Op die site kunnen kinderen alles terugvinden uit het verhaal en een spannend avontuur beleven.
Naast de interactieve website, heeft Michael een Android-app ontwikkeld, die gratis is te downloaden. Hierin staan de vijf leden van De bieb bende centraal en kun je leuke, educatieve spelletjes spelen. Trek een intuïtiekaart, los spreekwoorden en gezegdes op of gebruik de Geesten Radar.
(bron Uitgeverij Zilverspoor)

De boektrailer van de Bieb-bende http://www.youtube.com/watch?v=pljyxxVphhg

Boekgegevens:
De Bieb-bende deel 1 – De legende van de Hemelrijders
Auteur: Michael Reefs
Genre: young adult/kids
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Zilverspoor 2013
ISBN: 978 94 90767 14 3

(Deze recensie is gedateerd 3 maart 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.