zondag 22 maart 2015

Ik las: 'De Tijdwachter' - Deel drie uit de serie 'De Bieb-bende' van Michael Reefs


De Tijdwachter
De Bieb-bende – deel 3

Over de Bieb-bende:

De Bieb-bende is een twaalfdelige avonturenserie over vijf kinderen die de mysteries van Zuidbaai proberen te ontrafelen. In dit dorp zijn lang geleden twaalf ruiters gedood door de Man met de Bijl. De geesten van deze Hemelrijders dwalen nog steeds rond in de hallen onder de heuvel waar de bibliotheek op gebouwd is.

Elke maand vindt er een strijd tegen de klok plaats om een Hemelrijder uit de klauwen van de Man met de Bijl te redden, voordat deze ook de zielen van de kinderen komt ophalen. Hiervoor krijgt de Bieb-bende telkens drie aanwijzingen, maar ze worden tegengewerkt door de norse bibliothecaresse Angelique van Voort.

De Tijdwachter:

De vijf vrienden van de Bieb-bende vinden tijdens een museumbezoek de eerste aanwijzing van de derde Hemelrijder. In een verweerde hal diep onder de heuvel ligt het mysterieuze Rad van de Tijd verborgen.
Wanneer ze hier vijf maal aan draaien, belanden ze plotseling in het jaar 536, het jaar waarin de Hemelrijders werden vermoord. Daar krijgen ze niet alleen hulp van een boerenjongen, maar ook van een raadselachtig meisje dat vreemde aanwijzingen geeft.
Wie is zij en waarom kan alleen Valerie haar zien?

De Tijdwachter is het derde deel in de serie over de Bieb-bende. Ook in dit deel beleven de vijf kinderen weer een bloedstollend avontuur. Terwijl de Man met de Bijl ze op de hielen zit, moeten ze uitzoeken hoe ze de derde Hemelrijder kunnen redden én op zoek gaan naar het ontbrekende onderdeel van het Rad van de Tijd. Zullen ze ooit nog thuis komen?
De boektrailer.

Ook in dit boek zijn de QR-codes weer terug. Deze keer na ieder vijfde hoofdstuk. Op die manier kun je lekker doorlezen en hoef je niet zo vaak te scannen. Natuurlijk is er weer genoeg extra informatie te vinden en kun je gezellig meepraten over de verhaallijn!

Kijk ook op de website van de Bieb-bende.

Wat heerlijk dat ik ook dit boek weer heb mogen lezen!
Verder naar beneden staat  een link naar mijn recensies van deel 1 (De legende van de Hemelrijders) en deel 2 (Duister Carnaval).

Wat vond ik er van?

Ik ben graag met deze kinderen meegereisd naar het verleden. Het was een heerlijk avontuurlijke en spannende reis, een reis waar je op iedere leeftijd wat van op kunt steken.

Voor in het boek een stuk over 'De legende van de Hemelrijders' dat in het kort beschrijft waar de serie over gaat. Spannend...!

Dit verhaal 'De Tijdwachter' begint met een stukje dat Valerie op 29 februari in haar dagboek schrijft over de voorafgaande maanden. Ze schrijft ook dat ze naar het Museum van de Oude Kunsten zullen gaan.
Ik zat meteen weer in het verhaal en bleef maar doorlezen. Het was moeilijk om het boek weg te leggen, ondanks mijn leeftijd. Al in het tweede hoofdstuk stijgt de spanning weer;
'Jullie zijn goed op weg,' zei een zware mannenstem opeens vanuit het niets. 'Maar de weg is nog lang en vol gevaren. Vergeet niet achterom te kijken, want het begin is het belangrijkste van alles.'

Michael Reefs weet heel beeldend te schrijven, waardoor je gevangen blijft zitten in het verhaal. Dat is geen straf, in dit geval.
Het spannende wordt vaak vermengd met iets magisch, iets waar je niet direct je vinger op kan leggen, het lijkt soms wat ver gezocht maar het wordt duidelijk wanneer je verder leest. Dan klopt het weer helemaal. Er is gezonde spanning aanwezig, niet te heftig, maar geschikt voor de beoogde leeftijd (en ouder).

Het verhaal zit heel goed in elkaar, waardoor het boeiend blijft tot het einde.
Dat is een open einde, en dat maakt dat ik heel benieuwd ben naar april, naar het volgende deel van deze spannende avonturenserie waarin fantasy zeker niet ontbreekt.

Ik heb dit boek heel graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren.
Ga alsjeblieft zo door, Michael Reefs!


Van dezelfde auteur:
De Bieb-bende 2: Duister Carnaval

Bestel dit boek via:


Over de auteur:

Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Opgegroeid in het prachtige Limburgse Vaals kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist.
Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende bleek hij kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen.

Momenteel werkt Michael niet alleen aan de volgende delen van de Bieb-bende, maar ook aan een nieuwe avonturenserie voor jongeren: 'Het Woestijnhotel'. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Voor meer informatie kijk je op zijn website.

Mijn dank aan Uitgeverij Stormsteen voor het recensie-exemplaar.

Boekgegevens:
De tijdwachter
Auteur: Michael Reefs
Genre: Young Adults/kids (vanaf 9 jaar)
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgeverij : Stormsteen, maart 2015
ISBN / EAN : 9789082190915
Geïllustreerd door : Robin Keijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.