donderdag 7 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: '6x6 dieet' geschreven door Alie Lourens en Wilma Bouwman

In 3 fases naar een gezonde leefstijl
Reset je stofwisseling, val af en krijg je bloedsuikers onder controle


6x6 dieet

Ben je te zwaar? Heb je weinig energie? Wil je minder diabetesmedicatie gebruiken? Lukt het niet om blijvend af te vallen? Grote kans dat er bij jou sprake is van insulineresistentie. Ga dan met het 6x6 dieet® aan de slag!

Het 6x6 dieet is heel anders dan andere diëten. Door 6 keer per dag 6 gram koolhydraten te nemen, ‘reset’ je je stofwisseling, waardoor de insulineresistentie afneemt en je gemakkelijker afvalt. In drie fases werk je toe naar een nieuwe leefstijl. Je eet koolhydraatarm, maar van producten met meer vet en eiwit mag je wel lekker veel nemen. Je boodschappen haal je gewoon in de supermarkt. Je hebt veel keus, het is niet duur en het dieet is goed vol te houden. 

Dit boek is vanuit de praktijk geschreven. De auteurs geven niet alleen uitleg over wat het 6x6 dieet inhoudt, maar hebben ook veel aandacht voor hoe jij het dieet in jouw situatie kunt inpassen. 
Ze geven talloze bereidingstips en recepten voor alle maaltijden en tussendoortjes. 
Inclusief kruidenmixen, sausjes en 50 uitgewerkte groentesoorten. De recepten bevatten allemaal 6 gram koolhydraten en zijn gemakkelijk en snel te maken, zelfs als je weinig kookervaring hebt. 
Genoeg ideeën en inspiratie, ook als je al koolhydraatarm eet of gewoon eens wat anders wilt gaan koken. 

‘Het 6x6 dieet is succesvol gebleken om mee af te vallen en je gezondheid te verbeteren, ook als je diabetes hebt. Daarom is het fijn dat er nu een boek is verschenen waardoor het volhouden nog gemakkelijker wordt.’ 
Ellen Govers, voorzitter van het Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas

Een compleet handboek, inclusief tips en tricks om je door moeilijke momenten heen te helpen.


Over de auteurs

Alie Lourens en Wilma Bouwman zijn gepassioneerde diëtisten, die voeding inzetten als medicijn. Hun roots liggen in Friesland en Groningen. Samen begeleiden ze al meer dan 60 jaar mensen met voedingsgerelateerde problemen, zoals overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, darmproblemen etc. Sinds 2012 doen zij dit in hun eigen praktijk, Dieetzorg Friesland; waar nu 5 diëtisten werken. 
‘Wij denken graag met mensen mee. Hoe kunnen zij zelf, met een ander eetpatroon, bijdragen aan een betere gezondheid. Daarbij denken wij niet in beperkingen, maar in mogelijkheden’.

Met hun uitgebreide kennis en ervaring hebben ze samen het 6x6 dieet ontwikkeld en vormgegeven. Ze besloten hierover een boek te schrijven, om iedereen de kans te geven zelf te ervaren wat de positieve effecten van het 6x6 dieet zijn. Ze staan niet graag in de spotlights, maar zijn nu best een beetje trots op het eindresultaat: het boek ‘6x6 dieet’.

6x6 dieet koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: 6x6 dieet
Ondertitel: In 3 fases naar een gezonde leefstijl
Auteurs: Wilma Bouwman en Alie Lourens
Genre: dieetboeken, kookboeken, gezondheid algemeen
Uitgave: Hardcover, 320 pagina’s
Uitgever: 6x6 dieet V.O.F., april 2022
ISBN: 9789090356792
NUR: 443, 246, 860 

Fotografie: Hannah Lourens
Vormgeving en omslag: Gerdien Beernink
Tekstcorrectie: Rien Wisse
Drukwerk: Het Boekenschap
Website: www.6x6dieet.nl

Met dank aan 6x6 dieet V.O.F. voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: 6x6 dieet V.O.F.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.