zaterdag 2 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Lucien van Lieverleden' geschreven door Tom Bronsema

 


Lucien van Lieverleden

Een stad in het noorden van ons land wordt op een slaperige winterdag met een knal wakker geschud. Poëzie stort neer vanuit de hemel, rijst op uit de goten en spookt door elke steeg. Wie zit hierachter?

Het is Lucien van Lieverleden, een zelfverklaarde dichter die met een overdaad aan geld, drank en hartstocht de status van groots kunstenaar wil opeisen. Maar niet iedereen is gediend van zijn mateloosheid. 
De burgemeester van de stad ziet in Van Lieverleden een ernstige bedreiging voor zijn herbenoeming én voor zijn huwelijk. Samen met een door jaloezie geplaagde amateurdichter smeedt de burgemeester een complot om de 'idioot' Van Lieverleden ten val te brengen. 
Terwijl verschillende mensen erachter proberen te komen wie Van Lieverleden werkelijk is, houdt deze mysterieuze bon vivant een race tegen de klok. Waarom? Omdat het van uiterst belang is, van levensbelang!

In deze hartstochtelijke roman beschrijft Tom Bronsema hoe een dronken Don Quichot vecht tegen de windmolens van de moderniteit.


De auteur:

Tom Bronsema (1992) is een schrijver van romans en filmscripts. 
Zijn verhalen kenmerken zich door een grote dosis humor en romantiek. Ze monden niet zelden uit in een existentieel drama.

Nederlandse Filmacademie – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten over Tom:
In 2018 schreef hij mee aan de korte film Gleuf (Lobke de Boer, 2018) en later dat jaar werd hij geselecteerd voor het prestigieuze project Writers for Europe, een samenwerkingsproject tussen verschillende filmscholen in Europa. 
Tijdens dit project schreef hij het Engelstalige verhaal Loving. Naast filmscripts schrijft Tom met evenveel bezieling series, theaterteksten en proza. Ook heeft hij een libretto geschreven in samenwerking met het Opera Forward Festival. In 2020 studeert hij af met de film Terug naar Zotteken Waes (Lobke de Boer, 2020). 

Lucien van Lieverleden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Lucien van Lieverleden
Auteur: Tom Bronsema
Genre: roman
Uitgave: paperback, 248 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, maart 2022
ISBN: 9789493245365
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.