donderdag 21 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De verwoestingen van Devil's Acre' geschreven door Ransom Riggs

 Het zesde boek van de bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine


De verwoestingen van Devil’s Acre

Jacob en Noor zijn terug waar hun avontuur begon: het huis van opa Portman. Vandaar moeten ze op zoek naar mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen. En snel, want Cauls dreiging groeit. 
Herrezen uit de Bibliotheek der Zielen zijn hij en zijn leger sterker dan ooit. Jacob en zijn vrienden komen oog in oog te staan met de dodelijkste vijanden en de gevaarlijkste lussen uit de geschiedenis, in de finale strijd tegen het kwaad.

Het spectaculaire slot van de fenomenale reeks.
Een waanzinnig en bijzonder avontuur voor Young Adults.


De auteur:

Ransom Riggs groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder brachten ze hun tijd door met snorkelen en over de hitte klagen. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube pagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte. 

“Ik heb geen idee waar de meeste van mijn idee├źn vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

“Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!”

Neem ook een kijkje op zijn prachtige website.

Bekijk hier de onverkorte versie van de boektrailer voor de reeks De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine...

De verwoestingen van Devil’s Acre koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De verwoestingen van Devil’s Acre
Reeks: De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine
Auteur: Ransom Riggs
Genre: Young Adult 15+, fantasy
Uitgave: hardcover, 552 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, april 2022
ISBN: 9789044844672
NUR: 285
Oorspronkelijke titel: The Desolatins of Devil’s Acre
Vertaald door: Tine Poesen

Thema's: Oorlog Vriendschap Geschiedenis Spanning


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.