maandag 4 april 2022

Ik las: 'Talent Hunter' geschreven door Iris Pinson

 Carrière, erotiek en tragiek


Talent Hunter

Amber Hofman, een succesvolle recruiter is op zoek naar een aantrekkelijke partner, iemand om haar leven mee te delen. Met haar collega Dusty gaat ze in het uitgaansleven van Rotterdam op stap en ontmoet ze Dolf, die zich met zijn filosofisch inzicht identificeert met de Ontdekking van de Hemel en dat als zijn missie voor het leven ervaart. 

Via Social Media komt Amber in contact met Frederico, een mooie goddelijke dandy, waarmee ze op zondagmiddag in de Witte Aap afspreekt. Voor een vervolgafspraak is Frederico lastig bereikbaar, omdat hij een eigen bedrijf heeft en op internationaal niveau opereert. 

Het is een dilemma voor Amber om een keuze te maken. Gaat ze voor Dolf of voor Frederico? Amber besluit om bij Detox coach en Medium Odin een behandeling te ondergaan. Tijdens deze sessie laat Odin doorschemeren dat Amber in haar werk promotie gaat maken en dat ze de liefde van haar leven gaat ervaren. 

Na een seksueel hoogtepunt op een rode poef, gevolgd door een hemels weekend op het Christina Onassis Yacht vindt Amber het lastig om één van de twee vriendschappen te beëindigen. In de tussentijd maakt Amber promotie en treed ze bij een innovatief bedrijf in dienst, waar ze zich naar het buitenland laat uitzenden. 

Het pad wat ze voor ogen heeft, loopt toch anders dan dat ze zich had voorgesteld en na een beproeving kiest ze voor de liefde van haar leven.
(bron info: achterflap)

Het werd onverwacht hartstikke koud in ons kikkerlandje, en het sneeuwde zelfs. Een uitgelezen tijd om verwarmd te worden door een roman met als ondertitel: ‘Carrière, erotiek en tragiek’.
Ik werd niet teleurgesteld door Iris Pinson.

Talent Hunter bestaat uit drie delen.

In de eerste hoofdstukken leer je Amber een beetje kennen; zowel privé als op het werk weet ze wat ze wil en hoe ze dat moet bereiken. Amber is recruiter bij een grote woningbouwcorporatie in de Randstad. 
Ze werkt samen met Dusty en kan ook privé goed met haar opschieten; ze gaan zelfs samen op stap. Tijdens een van die avondjes maakt ze kennis met Dolf; ze genieten van elkaar op vrijwel alle mogelijke manieren.

Op Tinder ziet ze het profiel van Frederico en ze stelt hem daar dezelfde vragen die ze op het werk aan haar kandidaten stelt. Ondanks dat ze kennis heeft gemaakt met Dolf maakt ze ook een afspraak met Frederico. Hij is van een heel ander kaliber, naar haar mening!

Amber heeft meer duiding nodig over wat het leven verder voor haar in petto zal hebben en ze bezoekt op aanraden van Dusty Odin; hij is een persoonlijke detox coach en medium en ze heeft een goed gevoel bij wat zijn bevindingen zijn. Ze weet op dat moment nog niet hoe bijzonder zijn uitspraken zijn.

“Aan kortstondige relaties komt een einde, sommige duren te lang… Ze lopen stuk… De echte liefde komt in het vizier. Accepteer het aanbod en het zal je een gelukkig mens maken...”

Ze is ondertussen enorm verliefd geworden op Frederico; ze kan niet meer zonder hem maar telkens als ze met hem af wil spreken is hij door werkzaamheden in het buitenland niet bereikbaar.

Broer Bas is net zoals Amber gebiologeerd op spinnen en hun gedragingen. De cover is hier heel toepasselijk. 
Wie of wat zal in het web vast komen zitten en wat gebeurt er dan met het slachtoffer?

Wat Talent Hunter duidelijk maakt is dat niet alles hoeft te zijn zoals het lijkt te zijn; ook mensen kunnen anders zijn dan je verwacht had.
Zelfs je beste vriendin kan een andere agenda hebben.
Je leest de gebeurtenissen niet alleen door ogen van Amber, maar ook ook Frederico laat steeds meer van zichzelf aan de lezer zien.

“De zacht klinkende muziek in de taxi liet zijn droom nog even intact. Het was voor Frederico onmogelijk geweest om zijn warme gevoelens voor Aurelia goed onder woorden te brengen, maar één ding was zeker, hij wast tot over zijn oren verliefd op haar en niets kon hem meer tegenhouden.”

Wat ik jammer vond is dat dit boek slecht is nagekeken op typefoutjes. Maar de inhoud spreekt voor zichzelf.

Talent Hunter kun je lezen als een waarschuwing: pas op voor Tinder en soortgelijke sites want je weet niet wie werkelijk aan de andere kant zit. Maar ook het gedrogeerd worden door mensen van wie je het niet verwacht is hier een onderwerp.
Wat doe je als je in het web van iemand gevangen zit? Blijf je dan jezelf?De auteur:

Iris stel zich voor:
“Ik ben schrijfster van liefdesdrama’s (fictie). Mijn romans bevatten ongecompliceerde verhalen voor ’s middags op de bank als het regent of bij mooi weer op het strand.”
Neem even een kijkje op haar website.

Eerder las ik van Iris Pinson:

Talent Hunter koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Talent Hunter
Auteur: Iris Pinson
Genre: roman
Uitgave: paperback, 361 pagina’s
Uitgever: Pinson Publisher, januari 2021
ISBN: 9789082192988
ISBN: 9789082192995 (e-Book)


Met dank aan Pinson Publisher voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.