zaterdag 23 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!' geschreven door Rosemarijn Milo

 Korte verhalen over geschiedenis, cultuur, politiek en wat verder ter tafel komt


Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!

Rosemarijn Milo schrijft haar verhalen voor de achterblijvers in Nederland. In de meest uiteenlopende onderwerpen vertelt ze over haar ervaringen in Frankrijk, haar nieuwe vaderland. Die onderwerpen betreffen onder andere de geschiedenis en het aanzien van haar woonplaats Metz en omgeving, de Franse politiek, geschiedenis en cultuur. Van het hoogstpersoonlijke tot het publieke, van de meest recente ontwikkeling tot ver terug in de geschiedenis. 

De verhalen bestrijken de periode van begin 2006, het jaar waarin de auteur naar Frankrijk emigreerde, tot eind 2021. 

In de loop van de jaren verandert de blik op haar omgeving, maar de onderkoelde toon, nu eens met licht bijtende, dan weer met gepeperde humor, verandert niet. Haar observatie blijft scherp. Ze mag dan hopeloos verliefd zijn op Frankrijk, die liefde is niet blind. 

Uit het voorwoord van Caspar Visser 't Hooft: 

'Rosemarijn Milo is iemand die met een vrolijke, levendige blik de dingen beschouwt. Dan worden de dingen als vanzelf de moeite van het liefhebben waard. Neem daarbij een prettige, pittige schrijfstijl – en ja, Frankrijk wordt een land om verliefd op te worden.'

De auteur:

Rosemarijn Milo dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden maar ging na haar conservatoriumopleiding rechten studeren. Zij werd advocaat en rechter. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is ze definitief in Frankrijk gaan wonen waar ze nog een aantal jaren heeft gewerkt als juridisch vertaalster om schrijfster te worden.

Zij publiceerde eerder ‘Brieven uit La Dominance’ (2012), drie biografische romans: ‘Een vervlogen droom’ (2019), ‘Het hoge woord (2020) en ‘Eén jaar uit het even van P.M.C.J.S.’ (2021). 

Eerder las ik van Rosemarijn Milo

Hopeloos verliefd op FRANKRIJK! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!
Auteur: Rosemarijn Milo
Genre: korte verhalen
Uitgave: paperback, 266 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Grenzenloos, 2e druk maart 2022
ISBN: 9789461853189
ISBN: 9789461853202 (eBook)


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(Bron info: Uitgeverij Grenzenloos)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.