Zes eigentijdse sprookjes
Stel je dat eens voor…
Weet je dat er vreemde dingen kunnen gebeuren als je een nieuw kleurboek in een lade laat liggen?Heb je er wel eens van gehoord dat er eigenwijze spiegels bestaan? Pas op als je erin kijkt, ze overdrijven graag!
Heb je wel eens gehoord van eilandbewoners, die boodschappenlijstjes in lege flesjes steken? En dat ze die dan in de zee werpen? Misschien wil je weten waarom ze dat doen? Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek. Of lees het gewoon zelf. Er staan namelijk nog veel meer ongelofelijke dingen in!
In ‘De droevige druppel in Waterland’ lees je over een druppel die een hele reis maakt; van de wang van Dolila in pretpark Waterland naar de wang van een kleine jongen die helemaal ergens anders is.
Hoe dat zo kwam, lees je in dit eerste sprookje van deze mooi bundel.
‘De kale koning van Kirudar’ is een sprookje dat midden in het leven staat; soms denkt iemand dat hij niet goed genoeg is omdat hij of zij er anders uitziet.
Maar ook flessenpost kan niet het beoogde resultaat leveren voor prins Karel en er dreigt zelfs hongersnood op het eiland. Dat moet veranderen!
Lees over ‘Kol en de ontsnapte vlinder’ en geniet er van terwijl je meer kleur in het leven van de vlinder ziet komen.
“De bloemen zijn een beetje verbaasd zo’n bleke vlinder op bezoek te krijgen, maar ze zijn allemaal heel gul en doen de ontsnapte vlinder graag een plezier. Zo zijn bloemen nu eenmaal. Ze brengen graag wat blijdschap in iemands leven.”
Het verhaal over Max is reusachtig mooi!
Lees meer over zijn avontuur in dit verhaal dat gaat over groot en klein.
Weten jullie wat ‘balorig’ is?
Lees hierover in het verhaal over Witchy en geniet van de fantasie van de auteur en de bevlogenheid van de illustrator.
Het laatste sprookje in deze bundel is het verhaal over Prins Promo Von Tierlantijn bis Habbekrats en de benadrukspiegel.
Je moet écht zo’n spiegel in huis hebben, maar dat is slechts mijn mening.
“Verliefde mensen overdrijven ook altijd, maar dat geeft helemaal niet! Ze dansen samen nog steeds halve nachten, want ze hebben een hele grote balzaal. Gelukkig maar!!!’
De figuren die in deze zes eigentijdse sprookjes een rol spelen zie je voor je ogen tot leven komen omdat ze zo uitgebreid beschreven zijn door Jacqueline Booij.
Dankzij de prachtige illustraties door Ljuba Gilani hoeft dat niet perse van je fantasie af te hangen.
En dat is heel belangrijk in sprookjesboeken, want sommigen van ons hebben wat minder fantasie dan de ander.
Omdat ook fantasie de tijd moet krijgen om te groeien is dat probleem hier ook meteen opgelost.
Ik heb werkelijk genoten van deze bundel met zes eigentijdse sprookjes.
Een heerlijk boek om uit voor te lezen en dan samen blij te worden van de illustraties en de woorden, of als je al wat groter bent; zelf te lezen.
Maar pas op: voor je het weet ben je betoverd en wil je meer!
Deze bundel verdient vijf schitterende sterren.
De auteur:
Jacqueline Booij (1956) is Nederlandse van geboorte en woont sinds 1993 in de Belgische Kempen. Dagelijks om vijf uur is het weer tijd voor haar schrijfuurtje. Uitgerust met pen en papier en samen met de kat op de bank is zij helemaal in haar element. Als je schrijft, maak je je hoofd leeg, is haar motto.
Het mag dan ook van alles zijn: een lied, poëzie, of iets voor een of andere gelegenheid. In 2020 verscheen haar eerste boek ‘Stel je dat eens voor... - Zes eigentijdse sprookjes.’
Daarna sloeg haar fantasie opnieuw op hol en ziehier, haar tweede boek. Dit keer zijn het acht sprookjes en net als in het eerste boek, werden ze betoverend geïllustreerd door Ljuba Gilani uit IJmuiden. Een inspirerende samenwerking!
Neem een kijkje op de
mooie website van Jacqueline!
De illustrator:
Ljuba Gilani over zichzelf op haar website
Illubaus.
“Opgegroeid in Duitsland en sinds enkele jaren gevestigd in Nederland, heb ik in 2013 ervoor gekozen om uit mijn passie werk te maken en mijn eigen weg als illustratrice en vormgeefster te volgen.
Mijn stijl is figuratief, gedetailleerd en kleurrijk, waarbij ik soms stijlen combineer. Mijn missie is om idee en ontwerp optimaal op elkaar af te stemmen, om zo mijn visie, inhoud op een vriendelijke manier over te dragen en een goede gevoelens te manifesteren, te realiseren.
Zitten we op dezelfde golflengte? Neem dan graag contact op!”
Eerder las ik van dit succesvolle duo: Doe
dát maar eens na!
Stel je dat eens voor… koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
Boekgegevens:
Titel: Stel je dat eens voor...
Auteur: Jacqueline Booij
Illustrator: Ljuba Gilani
Genre: kinderboeken vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar
Uitgave: paperback met illustraties, 54 pagina’s
Uitgever: BoekScout.nl, juni 2021
ISBN: 9789464315165
Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf vijf jaar, zelf te lezen voor kinderen vanaf acht jaar.
Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: BoekScout)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.