zaterdag 9 juli 2022

Graag uw aandacht voor 'Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid', samengesteld door Noud Bles

 Achtergronden, geschiedenis en literatuur


Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid

Wat staat ze fier boven op de onafhankelijkheidszuil op het Majdanplein in Kyiv, Vrouwe Ukraina. Vanaf haar positie kijkt ze naar de strijd in haar land, een gevecht waarvan de uitslag onvoorspelbaar blijft.

Dit boek geeft achtergronden bij de eerste oorlog in dit decennium op Europese bodem. Uiteenlopende auteurs leverden hiervoor beschrijvingen en commentaren op bijzondere momenten in de recente geschiedenis. Daarnaast zijn er teksten uit en verwijzingen naar de literatuur van grensland Oekraïne. Verschillende vertalingen werden speciaal voor deze uitgave gemaakt.

De aanleiding om dit boek samen te stellen en uit te geven is aangrijpend en hartbrekend. Op 24 februari 2022 viel buurland Rusland het voormalige broederland Oekraïne binnen. Sindsdien beheersen de beelden, de geluiden en de commentaren de nieuwsmedia. Meer begrip voor Oekraïne, de bewoners en hun onzekere toekomst wensen de auteurs van de bijdragen, de samensteller en de uitgever van deze bundel.

‘Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid’ geeft de inzichten en de informatie die de lezer van vandaag zich wenst en verwarmt het hart met verhalen en gedichten.

De samensteller van deze bundel is Noud Bles.
Noud Bles is schrijver van verhalen, gedichten en romans.
Hij reisde veel door landen in Centraal en Oost-Europa voor en na de opheffing van het IJzeren Gordijn. Publiceerde onder andere de roman De Poolse weg (herdruk in 2018 bij Uitgeverij Aspekt) en werkt nu aan zijn nieuwe (achtste) roman. Verzorgt optredens over de literatuur van Oekraïne en leest dan zijn Oekraïnegedichten voor.

‘Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid’ bevat bijdragen van achtereenvolgens: 
Perry Pierik, Noud Bles, Dr. Jan Peters SJ, Luc en Tina Pauwels, Patti Gomme, Anton Kruft, Hubert Smeets, Radboud Molijn en Suzanne Sule, NN, Dr. Eric Metz, Veerle Deknopper, Lennard van Uffelen, Katinka Sliepenbeek, Nina Targan Mouravi, Admira Fazlić, Koen Vlerick, Simone Leurs.
Lees meer over deze auteurs achter in het boek.Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid
Diverse auteurs: zie hierboven
Samensteller: Noud Bles
Genre: taal en cultuur algemeen, bundel
Uitgave: paperback met illustraties, 196 pagina’s
Uitgeverij: Uitgeverij Aspekt, juni 2022
ISBN: 9789464628104
ISBN: 9789464628388 (eBook verwacht vanaf 11 juli)
NUR: 610


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.