vrijdag 22 juli 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Advocaat van de waarheid' geschreven door Adriaan Bos

 


Advocaat van de waarheid

Advocaat van de waarheid is een aangrijpende en spannende roman, die eerder verscheen in 2012. De roman is herschreven om zichtbaar te maken dat de fictie van 10 jaar geleden zich sterk manifesteert in de samenleving van nu. Een samenleving die steeds meer beheerst wordt door technologie, maar ook door populisme, intolerantie en falend (politiek) leiderschap, en die anno 2022 zelfs ontwricht wordt door een dreigende nucleaire oorlog.

Samenvatting:

Thomas is een succesvolle advocaat. Na het overlijden van zijn vader, een heftige liefdesrelatie en een ontmoeting met een zwerver, besluit hij de advocatuur te verlaten. Zijn goede vriend Sam heeft samen met een Italiaanse professor een technologie ontwikkeld die van grote betekenis kan zijn voor de mensheid. Sam ziet echter ook grote gevaren en wil de technologie daarom geheim houden. Thomas belooft hem deze taak op zich te nemen. Dat brengt hem in conflict met Sams ambitieuze zonen en met onzichtbare, niets ontziende en op macht beluste bedrijven. Intussen wordt de wereld overspoeld door een dodelijk en onbeheersbaar virus.

Thomas raakt verstrikt in een web van intriges en komt voor onmogelijke keuzes te staan.
Kan hij het onheil keren dat zich als een donkere schaduw over hemzelf, zijn geliefden en de wereld verspreidt?

De auteur:

Adriaan Bos (1949) is 25 jaar advocaat geweest bij een groot advocatenkantoor in de Randstad, waar hij ook bestuursvoorzitter was. Vanaf 2000 heeft hij onder meer gewerkt als voorzitter van de raad van commissarissen bij een familiebedrijf en als voorzitter van het bestuur van de Franciscaanse Beweging in Nederland. 
In 2013 verbond hij zich aan het kantoor ReulingSchutte in Amsterdam, waar hij als mediator bemiddelt bij zakelijke conflicten.

Adriaan Bos biedt een schokkend inzicht in de gevaren die de mensheid in de 21e eeuw bedreigen.
De roman laat echter ook zien dat één mens het verschil kan maken, zeker als die zich laat leiden door liefde en zijn innerlijk kompas.

Lees meer over de auteur en ‘Advocaat van de waarheid’ op deze website.

Advocaat van de waarheid koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Advocaat van de waarheid
Auteur: Adriaan Bos
Genre: literatuur, spannende roman
Uitgave: paperback met flappen, 437 pagina’s
Uitgever: BoekenGilde, juni 2022
ISBN: 9789464374391


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: BoekenGilde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.