donderdag 30 juni 2022

Ik las, bekeek en genoot van 'Doe dát maar eens na!' verzonnen door Jacqueline Booij en geïllustreerd door Ljuba Gilani

 Acht nieuwerwetse sprookjes voor kleine en grote dromers


Doe dát maar eens na!

Weet je dat…
Je veel meer kunt dan je denkt?
Dat je met gewone woorden, de krachtigste toverspreuken kunt maken?
Dat spookjes in hun blote velletje geboren worden, net als alle andere baby’s?
Dat kleine visjes, die in een kommetje wonen, ervan dromen om de zee te zien?
Wist je dat niet?
Laat je dan maar eens voorlezen uit dit boek, of lees het gewoon zelf.
Er staan nog véél meer ongelofelijke dingen in!

Doe dát maar eens na! is een boek met een groot lettertype waardoor het lekker leest. Dat is voor zowel jonge lezers als wat oudere voorlezers heel prettig. De sprookjes zijn zeker niet belerend, maar er zit wel steeds een positieve ondertoon is.

“Ik zal een goede stadstovenaar zijn voor Toerick, dacht Okelia toen ze naar het slot vloog, dit is de laatste keer dat ik op mijn heksenbezem vlieg. Ze mist het vliegen nog steeds, maar tot nu toe heeft ze zich aan haar belofte gehouden. Doe dat maar eens na!”

De personages die in de sprookjes een rol spelen zijn duidelijk beschreven door Jacqueline Booij zodat je ze voor je ogen tot leven ziet komen. En dankzij de prachtige illustraties door Ljuba Gilani hoeft het niet perse van je fantasie af te hangen. Sommigen van ons hebben dat wat minder dan de ander omdat deze fantasie nog moet groeien en dat probleem is hierdoor ook meteen opgelost.

“Wist je dat spoken pas onzichtbaar worden voor mensen, als ze hun laken aantrekken? Een beetje logisch is dat wel. Niemand ziet dan nog, wie of wat er onder het laken verborgen zit. De meeste mensen beginnen meteen te gillen als ze een spook zien. Ze durven dan uit angst niet eens meer goed te kijken en rennen meteen weg!”

De sprookjes zijn spannend, soms zelfs wat griezelig, maar steeds avontuurlijk. 
Er wordt in een sprookje een groepje kinderen gepest, maar het komt weer goed. Dat zijn opbeurende gedachten. Je leest in ‘Professor Steinijn en de kromme wijzer van de oudejaarsklok’ wat er kan gebeuren als je de tijd stilzet... 

Ga met het gebroken Breddelkopje mee en vlieg samen naar het land Jojon.

Doe dát maar eens na! is een bundel van acht mooie, avontuurlijke en soms erg spannende sprookjes. Ze zijn, zoals ook aangegeven is, daarom niet geschikt voor de allerkleinsten. 
Voor alle anderen (voorlezers, meelezers, lezers, toehoorders en kijkers) is het zeker genieten geblazen van de prachtige sprookjes en de schitterende illustraties in ‘Doe dát maar eens na!’


De auteur:

Jacqueline Booij (1956) is Nederlandse van geboorte en woont sinds 1993 in de Belgische Kempen. Dagelijks om vijf uur is het weer tijd voor haar schrijfuurtje. Uitgerust met pen en papier en samen met de kat op de bank is zij helemaal in haar element. Als je schrijft, maak je je hoofd leeg, is haar motto. 
Het mag dan ook van alles zijn: een lied, poëzie, of iets voor een of andere gelegenheid. In 2020 verscheen haar eerste boek ‘Stel je dat eens voor... - Zes eigentijdse sprookjes.’ 
Daarna sloeg haar fantasie opnieuw op hol en ziehier, haar tweede boek. Dit keer zijn het acht sprookjes en net als in het eerste boek, werden ze betoverend geïllustreerd door Ljuba Gilani uit IJmuiden. Een inspirerende samenwerking!


De illustrator:

Ljuba Gilani over zichzelf op haar website Illubaus.

“Opgegroeid in Duitsland en sinds enkele jaren gevestigd in Nederland, heb ik in 2013 ervoor gekozen om uit mijn passie werk te maken en mijn eigen weg als illustratrice en vormgeefster te volgen. 
Mijn stijl is figuratief, gedetailleerd en kleurrijk, waarbij ik soms stijlen combineer. Mijn missie is om idee en ontwerp optimaal op elkaar af te stemmen, om zo mijn visie, inhoud op een vriendelijke manier over te dragen en een goede gevoelens te manifesteren, te realiseren. 
Zitten we op dezelfde golflengte? Neem dan graag contact op!”

Doe dát maar eens na! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Doe dát maar eens na!
Auteur: Jacqueline Booij
Illustrator: Ljuba Gilani
Genre: kinderboeken vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar
Uitgave: paperback, met illustraties, 102 pagina’s
Uitgever: BoekScout, maart 2022
ISBN: 9789464504156

Met dank aan BoekScout voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: BoekScout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.