maandag 4 juli 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'HAY en zijn dierenvrienden' geschreven door Fatih Incekara, illustraties door Dilek Altıntaş Birben

 


HAY en zijn dierenvrienden

Hay wordt opgevoed door een gazelle op een onbewoond eiland. Tijdens zijn avontuurlijke reis op het eiland ontmoet Hay verschillende dierenvrienden. Op die manier leert Hay uiteindelijk zichzelf kennen!
 
Het verhaal leert kinderen niet alleen kennismaken met eigenschappen van verschillende dieren, maar schenkt ook aandacht aan thema’s zoals zelfwaardering, de relatie van mens met dieren en natuur.

Het verhaal in dit prentenboek is geïnspireerd door de filosofische roman Hayy Ibn Yaqzan van de Andalusische filosoof Ibn Tufayl in 1175. 
In Westerse filosofie kreeg Hayy bekendheid, omdat zijn roman in 1672 in Amsterdam werd vertaald en uitgegeven door de vrienden van Baruch Spinoza.HAY en zijn dierenvrienden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: HAY en zijn dierenvrienden
Auteur: Fatih Incekara
Illustraties: Dilek Altıntaş Birben
Genre: prentenboek, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
Uitgave: hardcover, 24 pagina’s
Uitgever: Levendig Uitgever, juni 2022
ISBN: 9789083222219
NUR: 273


Met dank aan Levendig Uitgever voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Levendig Uitgever)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.