woensdag 20 juli 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Dichter bij de ziel' geschreven door Wouter ter Braake

 Poëtische mijmeringen

Dichter bij de ziel

Levensvragen zijn trage vragen. Zij hebben tijd nodig. Het zijn vragen waarop niet één, twee, drie hapklare antwoorden te vinden zijn. Trage vragen onthullen stapsgewijs. Zij bewegen je naar visies en perspectieven. Ze gidsen je door het leven en helpen je jouw levensverhaal te schrijven. Een verhaal met een voortdurend veranderend narratief: verdiept, verzacht, voller door de kleurenrijkdom van de wijsheid en de inzichten die gaandeweg naar boven komen.

Vincent Duindam schrijft in het voorwoord van dit boek: 
‘Wouters bundel is enerzijds een koffer met prachtige ansichtkaarten, anderzijds een reisgids. Zijn poëzie is schilderachtig en sfeervol. De reflecties geven expliciet richting. De natuur is belangrijk in dit boek. We maken onderdeel uit van de natuur, we zijn zelf natuur. De gedichten en beschouwingen bewegen zich op het ritme van de seizoenen en de getijden van onze levensloop. Ze worden door de stilte gedragen.’

‘Dichter bij de ziel’ is een schilderachtige verzameling poëzie en filosofie over de mens en de natuur. De schrijver/dichter staat stil bij levensvragen. Hij laat zien dat antwoorden maar voor een deel met het rationele verstand te vinden zijn, want levensvragen raken verborgen mysteries.

De auteur:

Wouter ter Braake is zingevingscoach en begeleidt mensen bij het ontrafelen en herscheppen van hun levensverhalen. Hij verstaat de kunst om een respectvolle en veilige sfeer te scheppen waarin mensen constructieve confrontaties met zichzelf durven aangaan. 

Zijn levensvisie: ‘Ieder mens wil een positieve betekenis geven aan zijn leven. Ieder mens verlangt ten diepste naar een zinvol leven. Wanneer men zinvol bezig is en zinnige dingen doet, opent zich een onuitputtelijke bron van motivatie en creativiteit’.

Neem een kijkje op zijn website.

Dichter bij de ziel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dichter bij de ziel
Auteur: Wouter ter Braake
Genre: spiritualiteit, poëzie, filosofie 
Uitgave: paperback, 120 pagina’s 
Uitgever: Uitgeverij Van Warven, augustus 2022
ISBN: 9789493288195
NUR: 728


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Van Warven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.