dinsdag 23 augustus 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Maggie's strijd' geschreven door Karin Hover

 


Maggie’s strijd

Bij toeval stuit Evi op oude notitieboeken op de zolder van haar schoonmoeder. De schrijfsels blijken van de overgrootmoeder van haar man te zijn.

Notarisdochter Margreet heeft andere toekomstplannen dan haar vader voor haar bedacht heeft! Ze voelt niets voor een leven als huisvrouw. De eerste Wereldoorlog woedt al bijna twee jaar en er is een groot tekort aan medisch personeel. Ze loopt weg van huis en meldt zich bij het Rode Kruis. Ze blijkt niet opgewassen tegen de verschrikkingen van de Franse loopgraven. Gelukkig wordt ze overgeplaatst naar een ziekenhuis voor oorlogsgewonden in Arras. Daar ontmoet ze de Ierse officier Antony Shackleton. Ze worden verliefd en Margreet gaat met hem mee naar Dublin. Na enige tijd verflauwt Antony’s aandacht voor Margreet. Dan ontmoet ze de charismatische vrijheids-strijder Sean Fitzpatrick. 

Het is 1916 en de politieke spanningen tussen Ierland en Engeland lopen steeds hoger op. Op Paasmaandag breekt er een opstand uit, die de stad verandert in een oorlogsgebied. Alsof dat nog niet heftig genoeg is, voert ze ook een innerlijke strijd. Gaat ze kiezen voor een comfortabel leven met Antony of een avontuurlijk maar onzeker bestaan met Sean? 

Helaas houdt het na deze keuze niet op. Ierland maakt zware tijden door. Is het lot Margreet (Maggie) en haar gezin wel goedgezind?


De auteur:

In het alom geprezen Shamrocks en regenbogen (2021) liet Karin Hover ons al kennismaken met Evi en het Ierse leven en landschap.
In deze historische familieroman beleven we de verschrikkingen van de Ierse strijd door de ogen van moedige Margreet. Het verhaal neemt je mee langs krachtige vrouwen; eigenlijk alsof je er zelf bij bent geweest.Maggie's strijd koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Maggie’s strijd
Auteur: Karin Hover
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 364 pagina’s
Uitgever: BoekenGilde BV, februari 2022
ISBN: 9789464373424
ISBN: 9789464373431 (eBook)
Illustrator: Henk Rheiter


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: BoekenGilde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.