vrijdag 19 augustus 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Doelwit Åland' geschreven door Jaap Jonker

 Een Jacob Noordland thriller


Doelwit Åland


Winter 2018. De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op de Finse Åland eilanden, midden in de Oostzee. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook. De rust is echter ver te zoeken. Door de contacten met zijn Ålandse collega Eeva Loitonen raakt hij diep betrokken bij een lang voorbereid Russisch plan om deze strategisch gelegen eilanden te annexeren. Dit culmineert in een stormachtige januarinacht vol actie op zee en op land en in een opwindend begin van 2019. Lukt het Jacob en Eeva, geassisteerd door eenheden van de Finse grenswacht, om te voorkomen dat Åland wederom onder Russisch bestuur komt te staan? 

De auteur:

Jaap Jonker (1956) heeft gewerkt als stuurman bij de koopvaardij en als operationeel officier bij de Koninklijke Marine. Daarna heeft hij gedurende vele jaren diverse internationale functies bekleed bij een Nederlands defensiebedrijf. Sinds 2022 is hij gepensioneerd. 
Doelwit Åland is het eerste boek in de geplande Åland-trilogie. Het vervolg staat op stapel. Jaap woont met vrouw en hond afwisselend in Hengelo en op de Finse Åland eilanden. 

“Een vlot geschreven actiethriller in de geest van Tom Clancy. ‘Doelwit Åland’ biedt spannende spionagefictie, maar kan ook worden beschouwd als een liefdesverklaring voor het tweede thuis van de auteur, het kleine Finse eilandenrijk midden in de Oostzee.” 
–  Ålandstidningen, januari 2021

Doelwit Åland koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens: 

Titel: Doelwit Åland
Serie: Jacob Noordland #1
Auteur: Jaap Jonker
Genre: misdaad & mysterie, politieserie
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: LetterRijn, augustus 2022
ISBN: 9789493192515


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.