woensdag 3 augustus 2022

Vandaag in de schijnwerpers 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus' door J.K. Rowling & Steve Kloves

Het complete filmscenario
Ontdek de geheimen van een legendarische tovenaar


The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus

Professor Perkamentus weet dat de machtige duistere tovenaar Grindelwald zich voorbereidt op een machtsgreep in de Tovenaarswereld. In zijn eentje kan Perkamentus hem niet tegenhouden, dus vraagt hij magiezoöloog Newt Scamander voor een missie met een team van onverschrokken tovenaars, heksen en de dappere Dreuzelbakker Kowalski.
Zij treffen onderweg oude en nieuwe Fabeldieren en gaan de strijd aan met Grindelswalds nog altijd groeiende groep volgelingen. 
Hoe lang kan Perkamentus zich afzijdig blijven houden…? 

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus van J.K. Rowling en Steve Kloves is het derde filmscenario dat in de Fantastic Beasts filmreeks verschijnt. 

Naast het originele filmscript bevat deze editie de oorspronkelijke schetsen voor het filmconcept, locatieshots en persoonlijke bijdragen van de acteurs en crews.

Een must have voor alle Harry Potterfans!

J.K. Rowling:

J.K. (Joanne Kathleen) Rowling (1965) is de Britse schrijfster van de wereldberoemde Harry Potter boeken. Zij groeide op in Chepstow, Engeland. Na de middelbare school studeerde ze Frans en Klassieke Talen, werkte voor Amnesty International en gaf een aantal jaren les. 
Ze verhuisde naar Portugal om Engels te doceren, en ontmoette daar haar eerste echtgenoot. Het huwelijk hield echter geen stand en na de scheiding in 1993 verhuisde zij naar Edinburgh met haar pasgeboren dochter. Omdat ze in een kleine flat woonde, schreef ze in café Nicholson aan haar boek en wist Harry Potter en de Steen der Wijzen in zes maanden te voltooien.

Onder het pseudoniem Robert Galbraith schreef ze de goed ontvangen Strike-misdaadreeks. Veel van haar boeken zijn bewerkt voor film en televisie.
Ze schreef mee aan de voortzetting van Harry’s verhaal in het theater, Harry Potter en het Vervloekte Kind, Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden uit de Zweinstein-schoolboekenreeks was de inspiratie voor de filmreeks waar dit filmscenario deel van uitmaakt.

Zowel dit debuut als de drie volgende Potterdelen werden overstelpt met bekroningen en prijzen. In Nederland kregen de Harry Potter boeken onder andere de vermeldingen Beste Boek van het Jaar 2001, Prijs van de Jonge Jury, de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Kinderjury voor het beste kinderboek ooit. 
Rowlings favoriete auteurs zijn Jane Austen en Roddy Doyle, en voor kinderen Edith Nesbit. Zelf koos zij er niet bewust voor om kinderboeken te schrijven. Rowling schrijft over wat zij zelf spannend en interessant vindt en volgens haar verklaart dat ook de populariteit van haar boeken onder volwassenen.

Steve Kloves:

Stephen Keith "Steve" Kloves (Austin (Texas), 18 maart 1960) is een Golden Globe en Academy Award-genomineerde Amerikaanse scenarioschrijver. Hij schreef de scenario’s voor zeven Harry Potter-films, gebaseerd op de geliefde boeken van J.K. Rowling.
Als producent was hij betrokken bij Fantastic Beasts and Where to Find them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.  Recentelijk produceerde hij Mowgli: Legende of the Jungle.
Verder schreef hij het scenario voor Racing with the Moon, Wonder Boys, Flesh and Bone en The Fabulous Baker Boys, waarbij hij de laatste twee ook regisseerde.

The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus
Auteur(s): J.K. Rowling, Steve Kloves
Genre: Young Adult, Fantasy 
Uitgave: hardcover, 
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, juli 2022
ISBN: 9789463361552


Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Harmonie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.