donderdag 11 augustus 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Gouden Nevel' geschreven door Thijs Voortman

 open(t) je ogen


Gouden Nevel
Eco-thriller 

Een onderzoeksteam van de Verenigde Naties doet op Antarctica een schokkende ontdekking. Op datzelfde moment neemt een onbekende vrouw via FaceTime contact op met professor Sarah Hallbrook, die als bioloog en klimaatwetenschapper verbonden is aan Oxford University. Sarah krijgt de opdracht op zoek te gaan naar een onderzoek van haar overleden vader.
In een split second verlaat Sarah haar appartement en vlucht naar Nederland. Een Noors klimaatinstituut blijkt jacht op haar te maken. Ze ontkomt er niet aan om de moord op haar vader, ruim twintig jaar geleden, opnieuw onder ogen te komen.

Samen met forensisch rechercheur Floyd Walsh van de Rijksrecherche Amsterdam stelt Sarah alles in het werk om de onderzoeksresultaten in handen te krijgen.
Gaandeweg wordt het haar steeds duidelijker dat haar vader baanbrekend werk heeft verricht. Het kon weleens de oplossing zijn voor een naderende klimaatramp, waarvan slechts een enkeling op de hoogte is.
Tijdens een levensgevaarlijke reis over verschillende continenten wordt Sarah geconfronteerd met de kwetsbaarheid van de natuur, zichzelf en onschuldige anderen.

Lukt het Sarah om de onderzoeksresultaten te vinden én uit verkeerde handen te houden? Wat hield haar vader voor haar verborgen? En waarom wordt er jacht op haar gemaakt?
Een zinderend kat-en-muisspel dat de realiteit rondom klimaatverandering tastbaar maakt.


De auteur: 

Thijs Voortman is auteur van eco-thrillers waarin de natuur, het klimaat en andere actuele maatschappelijke thema’s centraal staan. Bovenal wil hij zijn lezers een (ont)spannende page-turner bieden. 

Thijs studeerde Rechten in Groningen en heeft de eerste tien jaar van zijn carrière als advocaat bij grote advocatenkantoren gewerkt in Nederland en op Curaçao. Daarna is hij een eigen kantoor begonnen en heeft zich volledig toegelegd op de duurzame branche. Hij is betrokken geweest bij de realisatie van de grootste wind- en zonneparken in Nederland. Momenteel werkt hij als interim-jurist en mediator binnen de duurzame wereld en is hij bestuurder van een stichting die zich inzet voor natuurbehoud. Hij staat bekend als een verbinder met veel gevoel voor menselijke verhoudingen.
Meer informatie over de professionele achtergrond van Thijs kun je vinden op www.greenvoort.nl.

Gouden Nevel koopt u op zijn website https://thijsvoortman.com

Boekgegevens:

Titel: Gouden Nevel
Auteur: Thijs Voortman
Genre: thriller & spanning
Uitgave: paperback, 432 pagina’s
Uitgever: Flamboyant, juli 2022
ISBN: 9789464375343
ISBN: 9789464375350 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan Thijs Voortman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Thijs Voortman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.