dinsdag 16 augustus 2022

Vandaag mijn gewonnen exemplaar ontvangen: 'Van Capo tot CEO' geschreven door Jan-Joost Kroon

 Leerzame inzichten van de Italiaanse maffia


Van Capo tot CEO

Onlangs deed ik mee aan een prijsvraag van Italie.nl en ik was een van de gelukkige winnaars.
Met dank aan de auteur Jan-Joost Kroon voor het toezenden van een gesigneerd exemplaar. Ik ben behalve een nieuwsgierig aangje ook een liefhebber van alles wat met Italië en zijn inwoners te maken heeft, vandaar dat ik benieuwd ben naar de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia. 
Daarom ga ik zeker genieten van Van Capo tot CEO

Over het boek:

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook jouw bedrijf kan iets leren van de Italiaanse maffia. Het zijn moderne miljardenbedrijven die hun familie en vrienden koesteren en tegelijkertijd keihard zijn voor buitenstaanders. En ze passen zich altijd weer aan aan nieuwe en veranderende situaties. 

Lees hoe de drie grootste Italiaanse maffia-organisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld. 

De stijl van de maffia is aantrekkelijk vermaak voor boeken en films, maar de bedrijfsvoering van de maffia bevat ook lessen over strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie waar moderne organisaties zeker iets van kunnen leren. 


De auteur:

Jan-Joost Kroon (1982) heeft zich als bedrijfskundige, organisatie-adviseur en spreker gespecialiseerd in de Italiaanse maffia. Hij kent als geen ander de zwarte kanten van deze criminele organisaties, maar schrijft en spreekt enthousiast over de sterke kanten van de bedrijfsvoering van de Italiaanse maffia.

Van Capo tot CEO koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Van Capo tot CEO
Auteur: Jan-Joost Kroon
Genre: managementboeken, bedrijfskunde
Uitgave: paperback, 192 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Haystack, tweede druk april 2022
ISBN: 9789461264923
ISBN: 9789461264947 (eBook)
NUR: 800


(bron info: Uitgeverij Haystack)