woensdag 6 januari 2016

Ik las: 'Druppelende gedachtes' van Liesanne van der Plas
Druppelende gedachtes

Druppelende gedachtes is een gedichtenbundel waarin zware thema’s de revue passeren. De diverse luchtige gedichten tussendoor zorgen daarbij voor de nodige afwisseling. Zo beschrijft Liesanne van der Plas het verlies van een dierbare, maar vertelt ze ook over ontluikende liefde.
Door zowel de zware thema’s als de luchtige gedichten in de bundel te verspreiden, is de bundel niet te zwaarmoedig. Voor veel mensen zal de bundel dan ook een prettige leeservaring zijn.

In deze bundel staan bovendien een aantal waarheden waar bijna iedereen iets aan heeft, zoals;
'Vanuit de verte
lijkt alles klein.
Neem bij grote problemen
dan ook een beetje afstand.'
en:
'Blijven hangen in het verleden
berooft je van een toekomst.'

Dit is bundel geworden met heel persoonlijke en vaak autobiografische gedichten en het is daarom ook begrijpelijk dat de auteur onder een pseudoniem geschreven heeft. Dit om niet de mensen in haar omgeving te belasten met de soms depressieve gedachtes die ze vroeger had.

Respect voor deze auteur, die op een zo mooie manier haar gevoelens op papier heeft willen en kunnen zetten. Het is duidelijk dat het schrijven de auteur goed heeft gedaan. Zoals het ook de lezer goed kan doen. We kennen allemaal wel iemand die worstelt met een of meer van bovengenoemde onderwerpen, wellicht zijn we het zelf?

Over de auteur:
Liesanne van der Plas (auteur schrijft onder dit pseudoniem) (1982) woont met haar man en twee dochters in een dorp in Zuid-Holland. Voordat ze haar man leerde kennen heeft ze een paar moeilijke periodes gekend die ze heeft verwerkt door er gedichten over te schrijven. Het resultaat hiervan is de bundel Druppelende gedachtes.

Boekgegevens:
Titel: Druppelende gedachtes
Auteur: Liesanne van der Plas
Genre: gedichten
Uitgave: paperback, 58 pagina's
Uitgever: Boekscout.nl, 21 augustus 2015
ISBN: 978 94 02219 33 3

Koop deze gedichtenbundel bij:

2 opmerkingen:

 1. Beste Mieke,

  Onwijs bedankt voor de tijd en moeite die je hebt gestopt in het recenseren van mijn gedichtenbundel.

  Ik ben je erg dankbaar!

  Warme groetjes,
  Liesanne

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.