vrijdag 15 januari 2016

Ik las: 'Het geheim van de tempelier' van Patrick LagrouHet geheim van de tempelier

Mijn leeservaring?

Zomervakantie. De twaalfjarige Bert De Couter mag zijn vader begeleiden bij diens werkzaamheden als leider van archeologen in het West-Vlaamse Slijpe. Hij is dolgelukkig dat hij deze keer niet bij zijn tante Elodie hoeft door te brengen zoals in andere jaren het geval was. Bert kan zijn vader nu al goed helpen nu hij twaalf is en mag onder andere de activiteiten en vondsten fotograferen.
Al snel wordt duidelijk dat er ook mensen met minder goede bedoelingen interesse hebben in deze opgravingen en wat er blootgelegd zal worden vlakbij de tempelierhoeve. Er wordt een middeleeuws graf ontdekt en dat is meteen het startschot van een avontuur.
Een avontuur waarin Bert en de andere hoofdpersonen je via Zuid-Frankrijk meenemen naar hartje Jeruzalem.

Voor Bert is het meer dan een zoektocht naar het geheim van de tempelier. Hij krijgt dromen en dat zijn geen gewone dromen. Wat er zich afspeelt in deze dromen kan hij zich heel nauwkeurig herinneren wanneer hij 's morgens wakker wordt. Hij kan bij niemand terecht voor antwoord op zijn vragen en staat er voor zijn gevoel alleen voor.
Het blijft voor Bert een aaneenschakeling van verrassingen en openbaringen. En dat alles in iets meer dan één week van zijn vakantie!
In dit verhaal worden actuele onderwerpen behandeld, die van alle tijden blijken te zijn. Het neemt je afwisselend mee naar de tijd van de tempeliers, soms zelfs nog eerder en daarna weer mee terug naar het heden. 

'Het geheim van de tempelier' is een lekker spannend verhaal, voorzien van plattegronden en foto's met uitleg waardoor je alles goed kunt volgen.
Het is een heerlijk avonturenboek waarin het er soms hard aan toe gaat, en dat je bovendien een kijkje in de historie gunt.
Voor lezers vanaf 12 jaar.

Over de auteur:
(foto: jeugdliterartuur.org).

Patrick Lagrou (Brugge,1 oktober 1949) heeft zijn jongensdroom waargemaakt. Hij is de wereld rond gereisd: Afrika, het Amazonewoud, Amerika, de Caraïben, Azië... Hij verwerkte zijn ervaringen in talrijke documentaires, reportages, artikels en voordrachten.
Tijdens al deze voordrachten slaagde hij er ook in licentiaat in de rechten te worden. Hij werkte een tijdje als advocaat maar is sinds 1992 voltijds jeugdboekenschrijver.
Lagrou is getrouwd, heeft 2 dochters en woont in Pervijse.

Om dit boek te kunnen schrijven reisde Patrick Lagrou naar Israël en naar de Ardèche (Zuid-Frankrijk). Dit boek is opgedragen aan zijn grootmoeder, Flavie De Couter.

Persoonlijke website van deze auteur.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Het geheim van de tempelier
Auteur: Patrick Lagrou
Genre: kinder- en jeugdboeken, voor lezers vanaf 12 jaar
Uitgave: hardcover, 160 pagina's
Uitgever: Clavis Uitgeverij, oktober 2015
ISBN: 978 90 826 70 8
NUR: 284

Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.