vrijdag 29 januari 2016

Nog te lezen: 'Zinneling' van Clemens van BrunschotZinneling

Florian wordt geboren met een hersenafwijking. Zijn zintuigen zijn daardoor extreem gevoelig en zijn fontanel biedt een opening voor telepathie en waarneming buiten de zintuigen om. De interesse van wetenschappers, journalisten en theologen is snel gewekt als hij niet het enige kind met deze gaven blijkt te zijn. Het vermoeden ontstaat dat met nieuwe zintuigen voor de mensheid niet alleen de werkelijkheid zal veranderen, maar ook de kennis van wat daarachter ligt.
Een geheime organisatie ziet in de bijzondere gave zelfs een potentieel wapen voor een missie in Irak. Huisarts Amanda Hulands werpt zich vanaf het begin als Florians beschermer op, wat niet zonder offers gaat. Maar of zij hem ook kan behoeden voor de moslimstrijder die in zijn hoofd oprukt...

Bekijk de indrukwekkende boektrailer.

Over de auteur:
(foto: www.clemensvanbrunschot.nl)

Clemens werd op 23 december 1954 geboren in Waalwijk, volgde daar gymnasium β en studeerde vervolgens sociologie in Tilburg, waar hij in 1979 cum laude afstudeerde. Wonen deed hij achtereenvolgens in Waalwijk, Tilburg en nu Eindhoven.
Hij schreef in oktober 2012 Uit de duisternis neergedaald. Hij vervolgde in september 2013 met Een vloek uit Kyrgyzstan. Beide boeken zijn ook uitgegeven door Zilverspoor.
Eerder las ik van hem Wie noemde haar zwak? (Zilverspoor 2014) Zinneling is zijn vierde boek.

Als onderzoeker werkte hij achtereenvolgens in de sectoren gezondheidszorg, machine-industrie, verlichting, hartkleppen, openbaar vervoer en momenteel het bankwezen: bij ING, waar hij onderzoek doet naar het kredietrisico van de hypothekenportefeuille.
Clemens is getrouwd met Lenie en heeft drie kinderen, een auto, een OV-jaarkaart en een hond. Hij doet graag aan yoga, tai chi, meditatie, hardlopen... en schrijven. Hij is uit eigen ervaring vertrouwd met een fiks aantal geestelijke stromingen en praktijken en schrijft om een tegenwicht te bieden aan de oppervlakkigheid die mensen in de moderne wereld bedreigt.
Clemens won op 23 november 2011 de tweede prijs in de Querido schrijfwedstrijd rond Peter Drehmanns.

Kijk ook even op de website van de auteur. Daar bespreekt hij wetenswaardigheden, verwante literatuur en ook theologische werken van o.a. Karen Armstrong en Koert van der Velde.

De paperback vanaf 5 februari via Bol.com besteld worden.
Het e-book kan vanaf 5 februari gedownload worden van www.clemensvanbrunschot/boeken/zinneling

Boekgegevens:
Titel: Zinneling
Auteur: Clemens van Brunschot
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 282 pagina's
Uitgever: Brave New Books, 5 februari 2016
ISBN: 978 94 02143 20 1
ISBN: 978 94 02144 66 6 (e-book)
NUR: 332

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.