maandag 1 oktober 2018

Alya's keuze - Hay van den Munckhof

Alya’s keuze van Hay van den Munckhof is een historische roman over het jonge meisje Alya en is het tweede deel van een tweeluik.


Alya's keuze

In Alya's keuze redt Alya het leven van Hamar, een jonge Vikingkrijger, die bij een aanval van de Friezen ernstig gewond raakt. Op een drakenschip wordt ze meegevoerd naar het Noorse vorstendom Agder, deze keer niet als slavin, maar als een vrije vrouw. 
In het land van Halfdan de Zwarte, een sluwe en meedogenloze koning, met Alya nieuwe beproevingen het hoofd bieden. Daarbij komt ze voor bijna onmogelijke keuzes te staan. Zal ze desondanks nieuw hoop vinden en haar vader en haar geboortestad Cordoba ooit terug zien?

Alya's keuze is het tweede deel van een tweeluik. In het eerste deel Alya, vertelt dat ze als tolk naar het christelijke Navarra werd gestuurd door de emir. Alya belandde als slavin in het land van de Franken. Na een barre tocht door Europa kocht een Friese veehouder haar voor zijn jonge vrouw Alfgarde. Bij haar vond Alya eindelijk wat rust.

De beide delen kunnen zelfstandig gelezen worden.

(foto: auteurspagina Uitgeverij Mozaïek)
De auteur
Hay van den Munckhof (1949) stond 42 jaar voor de klas. Sinds zijn pensioen houdt hij zich bezig met het schrijven van verhalen en romans in het historische en fantasy-genre. Alya was zijn romandebuut. De auteur woont in Panningen.
Lees meer over hem op zijn website.

Eerder las ik van hem de fantasy-verhalenbundel Traisha en het ei.

Alya's keuze koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
Webshop Uitgeverij Mozaïek (Klik en lees daar het gratis fragment)

Boekgegevens
Titel: Alya's keuze
Auteur: Hay van den Munckhof
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Mozaïek, 26 september 2019
ISBN: 978 90 23955 87 0
ISBN: 978 90 23955 88 7 (eBook)
NUR: 342


Met dank aan Uitgeverij Mozaïek voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.