woensdag 10 oktober 2018

Uit Zeeland: Kabouter Speurneus - Fiona Hack

De zaak van het verdwenen huisje


Kabouter Speurneus

De dieren van het Wilde Bos weten niet wat er gebeurt als Ilse de reusachtige slak het bos inkruipt. Ze heeft haar familie verlaten en is op zoek naar een deel van het bos waar ze niemand in de weg zit. Ze is zo groot dat dieren over haar struikelen en zich bezeren. Insecten kleven aan haar slijmspoor vast en ze schuift zelfs een cocon van een blad. Als ze dan wil uitrusten voor de deur van de familie Mestkever, die hierdoor hun mestballen niet in hun huis kunnen slepen, is de maat vol. Ilse moet weg.

Als haar slakkenhuis wordt gestolen, kan Ilse geen kant op. Zonder de bescherming van haar huis is ze niet opgewassen tegen de warme zon. De hulp van Kabouter Speurneus wordt ingeroepen. Lost hij de zaak van het verdwenen huisje op tijd op?

(foto: Godijn Publishing) 
De auteur
Fiona Hack (1972) groeit op in De Lier, een klein dorp in het Westland. Ze schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een cursus ‘creatief schrijven’ zet haar op de goede weg. 

Zij schrijft drie jeugdboeken, waarvan het derde boek dat zij schrijft: Nadja en Najib in 2016 wordt gepubliceerd door Godijn Publishing in het project BOEK10. 
In 2017 doet zij opnieuw mee en dit keer met haar eerste geschreven jeugdboek: “Allard en de magische zuurstok”. Fiona hoopt met hulp van GP het manuscript naar een hoger plan te brengen, zodat veel meer kinderen kunnen genieten van dit spannende verhaal over een jongen en een magische zuurstok.
Verder heeft zij diverse verhalenbundels samengesteld voor jeugd en volwassenen. De meest recente is getiteld: De griezel van de Lindelaan, spannende verhalen voor 12+. Daarnaast zijn er diverse verhalen van haar in verhalenbundels opgenomen. Met het verhaal “Cirkel” wint zij een belangrijke prijs; het verhaal is opgenomen in de bundel Karma – de Calami Literatuurprijs.

Kabouter Speurneus is het derde kinderboek van Fiona Hack bij Godijn Publishing. Het boek werd 29 september Boek10|2018 gelanceerd in Schouwburg Het Park, Hoorn.

Eerder las ik van Fiona Allard en de magische zuurstok. 
Druk op deze link en lees dan over het verhaal en mijn mening.

Kabouter Speurneus koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Kabouter Speurneus
De zaak van het verdwenen huisje
Auteur: Fiona Hack
Genre: kinderboeken, jeugdboeken
Uitgave: paperback, 182 pagina's met illustraties
Uitgever: Godijn Publishing/BOEK10, september 2018
ISBN: 978 94 92115 74 4
NUR: 280


Met dank aan Godijn Publishing/BOEK10 voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.