vrijdag 12 oktober 2018

Vandaag in de schijnwerpers: November road - Lou Berney

Twee vreemden op de vlucht vinden elkaar onderweg

November road

Ik ontving van HarperCollins Holland een recensie-exemplaar van November road, waarvoor hartelijk dank.

Het verhaal

Franks geluk is op. Als trouwe boef onder maffiabaas Marcello leerde hij dat iedereen vervangbaar is. Nu is hij aan de beurt: hij weet iets over de moord op J.F. Kennedy en Marcello ziet hem liever dood dan levend. Het is dus tijd om te vluchten.

Charlotte is achtentwintig en moeder van twee dochtertjes. Haar man is een goedzak, maar ook een hopeloze zuipschuit en hun leven samen zit op een dood spoor. Ze wil ervandoor.

Zo ontmoeten twee vreemden elkaar onderweg. Voor Frank is Charlotte de perfecte dekmantel. Voor Charlotte is Frank haar ticket naar een nieuw leven. Ze vinden elkaar en voor het eerst wil Frank meer dan alleen overleven. Hij wil leven. Iedereen is vervangbaar behalve de vrouw van wie hij houdt. En dat kan hun beiden het leven kosten…

November road is het bloedstollende en hartverscheurende verhaal van onverwachte ontmoetingen, nieuwe horizons en de hoop op een tweede kans.

‘Een opmerkelijke en onvergetelijke leeservaring… Je zal het aan je vrienden aanraden. Je zal het opnieuw lezen. Berney is een auteur om te lezen en te bewonderen.’ – Don Winslow
(bron info: achterflap)

(foto: HarperCollins Publishing)

De auteur
Lou Berney is auteur van vier romans, die bekroond zijn met verschillende
prijzen. Zijn korte verhalen verschenen in The New Yorker. Hij geeft daarnaast les aan de universiteit van Oklahoma, waar hij ook woont.

November road koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: November road
Auteur: Lou Berney
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, oktober 2018
ISBN: 978 94 02731 00 2
ISBN: 978 94 02756 73 9 (eBook)
NUR: 305
Originele titel: November Road
Vertaald door: Jaap Mutsaers


Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.