woensdag 31 oktober 2018

Binnenkort verwacht, maar nu al te reserveren: De genezer - Liese Meerhout, # 15 - Toni Coppers


De genezer

In Antwerpen wordt een professor geschiedenis dood aangetroffen in zijn flat. Alles wijst op roofmoord, want een kostbaar en zeldzaam middeleeuws handschrift over fabeldieren is verdwenen. Het spoor leidt commissaris Liese Meerhout naar Oxford. Daar is de Vlaamse studente Emma vermist. 
Haar kleren liggen netjes opgevouwen op een jaagpad langs de Theems. De politie gaat uit van zelfdoding, maar die these stuit op veel ongeloof: Emma was een vrolijke spring-in-'t-veld die bij iedereen geliefd was. 

Liese en Masson pendelen tussen Antwerpen en Oxford. Al snel wordt duidelijk dat zowel in de wereld van de magie en de fabels als in het leven van Emma niets is wat het lijkt.

(foto ©Thomas Sweertvoegher)

De auteur
Toni Coppers (°1961), Vlaanderens favoriete misdaadauteur, is niet te houden sinds hij met Dood water de Hercule Poirotprijs 2014 won en genomineerd werd voor De Gouden Strop 2015. 
Het laatste oordeel was een instantbestseller en met De vleermuismoorden en De hondenman won hij twee jaar op rij de publieksprijs Hercule Poirot. 
In het voorjaar van 2016 verscheen de langverwachte verfilming van zijn thrillers in de nieuwe misdaadreeks Coppers op vtm. De eerste aflevering kluisterde maar liefst 700.000 kijkers aan het scherm.
Ook is Toni Coppers scenarist van stripreeks Fanny K.

In het kader van het Magrittejaar 2017 en op verzoek van de erven Magritte schreef Toni Coppers De zaak Magritte, een indringende literaire thriller rond het nieuwe hoofdpersonage, de Brusselse ex-rechercheur Alex Berger.

Nieuws
25 Oktober werd in Van Gils & Gasten de winnaar van de LangZullenWeLezen-trofee voor beste thriller bekend gemaakt. Toni Coppers mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn boek De jongen in het graf. Een trofee die voelt als de kers op de taart in het jaar waarin hij 10 jaar schrijverschap viert.

Afgelopen mei trakteerde Toni Coppers zijn fans niet enkel op een heerlijk stuk taart, maar ook op alweer een razend spannende thriller! De jongen in het graf is het veertiende boek in de Liese Meerhout reeks. Het eerste boek rond deze reeks, Niets is ooit, werd prompt genomineerd voor de Hercule Poirot-prijs. 
(bron info: Standaard Uitgeverij) 

De genezer reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: De genezer
Auteur: Toni Coppers
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Angèle/Standaard Uitgeverij nv, november 2018
ISBN: 978 90 22335 72 7
NUR: 330

Met dank aan New Book CollectiveGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.