woensdag 10 oktober 2018

Het Verdronken Land - Olga Ponjee. LetterRijn: 'Indien je dit boek vóór 12 oktober bestelt, ontvang je het, mits binnen Nederland, kort na die datum gesigneerd en vrij van portokosten in je brievenbus.'


Het Verdronken Land

Dit is geen oefening.

Laat je jas en tas liggen, verlaat deze ruimte via de kortste weg en volg de aanwijzingen van de politie buiten. Gebruik geen liften. Ga geen onverlichte ruimtes binnen. Ze kunnen onder water staan. Schuil niet bij bomen of hoge gebouwen.

Blijf kalm. Red jezelf. Wees voorbereid op het ergste.

Ik herhaal. Dit is geen oefening.

Nederland, de nabije toekomst. Een superstorm verwoest de dijken en zet een groot deel van het land onder water. Voedsel, medicijnen en huizen worden iedere dag schaarser, terwijl de vluchtelingenstroom vanuit het westen groeit. En dan wordt Emir Berk vermoord, de vooruitstrevende Turkse premier van Nederland, en is de paniek compleet.

Loekie Laroes, dochter van een beruchte journaliste, filmt per ongeluk de aanslag op Berk en wordt daarmee het volgende doelwit. In een van de vluchtelingenkampen ontdekt haar beste vriend, Jacinto Zondervan, een gruwelijk geheim. En Felix Rutgers van Rozenburg, zoon van een populistische politicus, wordt na een van zijn extravagante feesten ontvoerd door een radicale groepering.

Terwijl de toestand snel verslechtert, ontrafelen de drie tieners een complot dat de toekomst van heel Nederland in gevaar brengt. Zijn ze samen sterk genoeg om het tij te keren?

(foto: LetterRijn)

De auteur
Olga Ponjee (1983) schrijft boeken, films en games. In haar vrije tijd maakt ze historische kostuums en metselt ze muurtjes van baksteen. Ze woont in een klein dorpje samen met haar vrouw, haar man, twee zoontjes, twee katten en drieduizend boeken.

Het Verdronken Land koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
Webwinkel LetterRijn (door LetterRijn: 'Indien je dit boek vóór 12 oktober bestelt, ontvang je het, mits binnen Nederland, kort na die datum gesigneerd en vrij van portokosten in je brievenbus.')

Boekgegevens
Titel: Het Verdronken Land
Auteur: Olga Ponjee
Genre: Young Adult, 15+
Uitgave: hardcover, 330 pagina's
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, oktober 2018
ISBN: 978 94 91875 70 0
ISBN: 978 94 91875 71 7 (eBook)

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.