donderdag 2 mei 2019

In de brievenbus: Het leven bruist eens draken vergruisd, geschreven door Leine-Laura met illustraties van Messalina Lotigiers

Helende sprookjes en gedichten


Het leven bruist eens draken vergruisd

Deze creatieve, autobiografisch getinte parel is een pleidooi voor zelfontplooiing. 
Elk pionnetje van het sprookjesbos speelt zijn rol. 
In de omgang met hen ontdekt Heidelinde wie ze wezenlijk is. Ze beseft dat ze zich klein houdt en wil weer groeien. Dapper gaat ze de strijd aan. 
Allerlei lichtwezentjes bieden hulp en wijzen de weg. 

Prikt ze haar draken aan het zwaard? Licht ze haar toverstaf? Omringt ze zich opnieuw met gelijkgezinden? Sprankelt Heidelinde terug in een mooi bestaan? Lees en ontdek: Het leven bruist eens draken vergruisd. Voel de magie van zelfexpressie! Proost op een bruisend leven! Tjing Tjing! 

De kunstige illustraties zijn van Messalina Lotigiers. Het is de allereerste keer dat ze een boek illustreert en bewust op de voorgrond treedt.

De auteur
Leen Dehouwer stond gedurende lange tijd als gepassioneerd onderwijzeres voor de klas. Alles wat creatief is, past bij Leen. Naast schrijven zijn kantklossen, knutselen, bloemschikken en intuïtief schilderen haar hobby’s. Ze snuffelt graag op rommelmarkten en bezorgt tweedehandsspullen met plezier een nieuw leven. Bij al deze bezigheden voelt ze zich op-en-top Leine-Laura. Grootvader noemde haar Leine. En moeke was altijd blij als ‘Laura’ scheen. Dat was normaal, want thuis runden ze een ijsroomfabriek. Leine-Laura is ook een beetje zoals de zon. Ze straalt graag haar energie uit naar de anderen. Overal waar ze komt, aardt ze en laat ze een blijvende indruk na.
(bron info: achterflap)

Lees op HLN regio Beringen over Messalina Lotigiers en Leine-Laura.

Het leven bruist eens draken vergruisd koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Het leven bruist eens draken vergruisd
Auteur: Leine-Laura (Leen Dehouwer) 
Illustraties door: Messalina Lotigiers
Genre: poëzie
Uitgave: paperback met illustraties, 196 pagina's
Uitgever: Boekscout, 18 januari 2019
ISBN: 978 94 02250 48 0


Met dank aan Leine-Laura voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.