woensdag 22 mei 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'De stem van Lena', geschreven door Ria Smit

'De stem van Lena' is een verhaal over eigen keuzes maken binnen de beperkingen van de kerk, huwelijk en gezin.


De stem van Lena

Beschrijving:

Noord Holland, begin twintigste eeuw. Lena trouwt met de rustige Theo, een tuinder en ze gaan wonen in Steendijk, het Rijk der Duizend Eilanden, toen een belangrijk tuindersgebied van Nederland en daarbuiten. In dit dorp bepaalt de kerk de regels en het leven bestaat uit hard werken en armoede. Weg van haar familie voelt Lena zich erg eenzaam. Grote gezinnen is de wens van de kerk. Dat zorgt echter voor strijd tussen Theo en Lena, die de eindjes aan elkaar moet knopen voor haar gezin. Theo laat zich leiden door de pastoor en het verleden. De kennismaking met Miep, de vrouw van de veilingmeester, geeft haar hoop op vriendschap.

De auteur:

Ria Smit (’s-Hertogenbosch 1952) werkt tot haar pensioen als verzorgende in verpleeghuizen en als zelfstandige in de thuiszorg. Door haar actieve rol bij het amateurtoneel gaat ze schrijven en sluit zij zich aan bij de schrijfwerkplaats in haar woonplaats. Naast proza schrijft Ria columns over haar praktijkervaringen, met name over de zorg van mensen met dementie.

'De stem van Lena' is haar debuut.

De stem van Lena koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De stem van Lena
Auteur: Ria Smit
Genre: roman
Uitgave: paperback, 240 blz.
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2019
ISBN: 978 94 92115 91 1
NUR: 344


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.