woensdag 22 mei 2019

Nog te lezen: 'Help, de psycholoog verzuipt!', geschreven door Frits Bosch



Help, de psycholoog verzuipt!

Beschrijving:

'Help, de psycholoog verzuipt!' biedt een intrigerende blik in de praktijk van eerstelijnspsycholoog Frits Bosch, een pionier in zijn vak. Een bonte verzameling aan praktijkverhalen uit zijn 36-jarige loopbaan passeert de revue. Bij Bosch vormde het persoonlijke contact met de cliënt altijd de basis voor zijn hulp. Hij zocht bij iedere cliënt een passend hulpaanbod en maakte gebruik van minimale interventies die vaak verrassend succesvol uitpakten. 

Ondanks de hoge waardering van cliënten en huisartsen kregen Bosch en collega's veel tegenwerking van machtige partijen in en rond de GGZ, die voorstander zijn van grootschalige gestandaardiseerde hulp. Help, de psycholoog verzuipt! is daarom meer dan een persoonlijk verslag van een psycholoog die vecht voor zijn beroepseer. Het is een fascinerende analyse van de GGZ in Nederland.

“Een scherp boek over de voortdurende strijd van vrijgevestigde psychologen tegen almaar uitdijende GGZ-instellingen, langere wachtlijsten, medicalisering en hogere kosten. Bosch legt uit hoe het zo is gekomen en dat het ook anders kan”, aldus journalist en auteur Malou van Hintum.

(bron: Stichting Beroepseer)

De auteur:

Frits Bosch zet zich vanaf 1980 in voor erkenning van de eerstelijnspsycholoog. In 1990 ontving hij de NIP-onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de beroepsuitoefening van de psychologie.
In 2006 was hij redactielid van 'Handboek psychologie in de eerste lijn'.

Help, de psycholoog verzuipt! koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Help, de psycholoog verzuipt!
Auteur: Frits Bosch
Genre: geestelijke gezondheidszorg
Uitgave: paperback, 278 pagina's
Uitgever: Stichting Beroepseer, februari 2019
ISBN: 978 94 92458 94 0
NUR: 895 

Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.