zaterdag 11 mei 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'Hondenjong' geschreven door Kevin BrooksHondenjong

Jeet groeit op te midden van een roedel wilde honden. Als hij na een mislukte roofoverval in een besloten gemeenschap terechtkomt, vermenselijkt hij. 
Het dorp wordt bedreigd door een vijandige clan en Jeet moet zich opmaken voor een beslissende strijd, hij worstelt met zijn identiteit van half-hond en half-mens. 
Zal de dreigende veldslag en zijn vriendschap met een ander hondenjong hem tot inkeer brengen?

"Ik herinner me ook goede tijden met de honden. Die herinneringen liggen nu diep in mijn binnenste begraven. Dat moet wel, als ik wil overleven. Een van de allereerste dingen die Starry me leerde was dat ik alles over mijn leven met de honden moest vergeten.

'Je kunt een hond zijn' zei hij, 'of een mens. Maar alle 2 tegelijk gaat niet. Als je probeert beide te zijn ga je dood.'

Hij had gelijk."

(bron info: achterflap)

De auteur:
Kevin Brooks studeerde psychologie en filosofie in Birmingham, maar stopte voortijdig met beide studies. Hij had verschillende banen, en was vooral werkzaam als musicus en beeldend kunstenaar. Hij gaf zijn werk op om fulltime te kunnen schrijven.

Brooks schrijft gedichten, verhalen, romans en liedteksten, zowel voor kinderen als voor volwassenen. In 2002 won hij de Canongate Prize for New Writing voor een kort verhaal.

De poging van Kevin Brooks om een uitgever te vinden voor zijn kinderboek Martyn Pig toont overeenkomsten met die van Harry-Potterauteur J.K. Rowling. Net als Rowling stuurde Brooks zijn manuscript naar een groot aantal uitgeverijen en werd het overal afgewezen. Ten slotte stuurde hij zijn werk – in een laatste poging – naar de Engelse uitgeverij The Chicken House. 
Uitgever Barry Cunningham, die ooit voor uitgeverij Bloomsbury Harry Potter ontdekte, las het manuscript en was direct enthousiast. Hij kocht het boek, samen met twee andere romans van Kevin Brooks.
Martyn Pig is inmiddels ook in de Verenigde Staten en Frankrijk verschenen en verscheen in vertaling als Martyn Big bij De Harmonie. Verder verschenen in Nederland Lucas, Candy, Het Dodenpad, Aanwezig, Bedreigd, Zwartkonijn, Dood aan God, iBoy, Naked en Bunkerdagboek.

Met de trilogie Delaney Detectives richt Kevin Brooks zich op een jonger publiek, vanaf 10 jaar. 
In actie! is het eerste deel.

Martyn Pig werd in juni 2003 onderscheiden met de Engelse Branford Boase Award. Daarnaast stond het boek op de shortlist van de CILIP Carnegie Medal.
(bron info: auteurspagina Uitgeverij De Harmonie)


Hondenjong koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Hondenjong
Auteur: Kevin Brooks
Genre: fictie, 15+
Uitgave: paperback, 418 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, maart 2019
ISBN: 978 94 63360 46 3
NUR: 285
Originele titel: Dogchild
Vertaald door: Jenny de Jonge


Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.