dinsdag 18 oktober 2022

Ik bekeek, las en genoot van 'Het Allergrootste Wonder - de droom van een schrijf★ster' door Isabel van Duijne

 De droom van een schrijf★ster


Het Allergrootste Wonder

Zoals je in het voorwoord kunt lezen is dit een kijk-, lees- en doeboek ineen.
Maar behalve dat, is het een soort van ‘aan’-knopje waarmee je o.a. kinderen kunt laten zien dat ze niet alleen maar moeten dromen over iets, maar ook werkelijk iets kunnen doen met dat waarover ze dromen.

Neem nou Muis: Muis wil graag de wereld vertellen over de wonderen van het leven maar ze kan haar droom pas waarmaken als ze het allergrootste wonder heeft ontdekt. Het liefste wat ze doet is boeken schrijven. Ze heeft zelfs geen tijd om gezellig thee te drinken bij haar vrienden. Helaas worden haar boeken niet verkocht, maar hoe kan dat nu; ze schrijft toch over allerlei bijzondere dingen uit de hele wereld?

Olifant laat haar zien dat iedereen kan tekenen en kan Muis bovendien stimuleren om niet op te geven. ‘Het Allergrootste Wonder – De droom van een schrijfster’ geeft moed aan diegenen die al ergens aan begonnen zijn en soms twijfel hebben of ze wel verder moeten gaan, maar bovendien kan het een mooie start zijn om te beginnen met tekenen en meer. 
Niet iedereen kan al tekenen natuurlijk, maar als hulpmiddel staan achter in het boek tekenspellen van de methode Zinvol Tekenen. 

Ik vond het een beetje jammer dat ik al zo lang geleden geboren ben omdat ook ík las, bekeek en genoot van ‘Het Allergrootste Wonder’. 

Maar het is eigenlijk een boek voor alle leeftijden. 
Want het is een boek over doorzetten, dromen waarmaken, vriendschappen koesteren en vooral plezier ervaren met tekenen of dansen, zingen en schrijven en dat kan op alle leeftijden!


De auteur over zichzelf op haar mooie website:

Hoi, mijn naam is Isabel van Duijne. Ik ben geboren in Den Haag in 1964. Ik woon al meer dan 25 jaar in Delft in een leuk huis met uitzicht op de wolken.

Ik heb een partner, drie volwassen kinderen en ik ben de trotse oma van Lily en Jamal. Over hen heb ik veel voorleesavonturen geschreven, zoals  ‘Lily en Jamal gaan op reis’.
Met mijn hond Lola maak ik vaak grote wandelingen door het bos. Dan krijg ik vanzelf weer ideeën voor een nieuw verhaal.

Iedere ochtend om 7.00 uur fiets ik naar school waar ik met de kinderen ga tekenen, knutselen of spelen. Heel vrolijk om zo de dag mee te beginnen. Ik geef workshops Zinvol Tekenen aan kinderen maar ook aan volwassenen.

Je bent welkom in het ‘Droedelparadijs’ of ik reis met mijn grote koffer vol verhalen en tekenspel door het hele land. Leuk om je een keer te ontmoeten! Je kunt een email sturen naar:  isabelvanduijne@gmail.com of voor een schoolbezoek: www.deschrijverscentrale.nl

Het Allergrootste Wonder: voorlezen of samen lezen 4 t/m 8 jaar. 
De toneel leesversie [pdf] is plezier voor de hele klas (t/m 10 jaar) en apart te bestellen via de website: www.isabelvanduijne.net

Het Allergrootste Wonder koopt u bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Allergrootste Wonder
Auteur en illustrator: Isabel van Duijne
Genre: kinderboek 4+ jaar, voorlezen of samen lezen 4 t/m 8 jaar
Uitgave: hardcover, 60 pagina’s
rijk geïllustreerd, full color 
Uitgever: De Schrijf★ster
Druk: Eerste druk, juli 2021
ISBN: 9789083177304

Met dank aan Isabel van Duijne voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: De Schrijf★ster)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.