dinsdag 4 oktober 2022

Ik las: 'Moord op afspraak' geschreven door Rob van Dorssen

 


Moord op afspraak

Renée Vos krijgt een mooie promotie maar moet daarvoor wel verhuizen naar Groningen. Voor haarzelf is deze locatie een feest omdat ze zelf opgegroeid is in Groningen,  maar haar vriend Frank is helemaal niet enthousiast over deze verhuizing. Hij blijft eigenlijk liever in de buurt van zijn moeder in Amsterdam. 

Terwijl Renée het druk heeft met haar werk, pakt ze ook een oud politiedossier weer opnieuw op. Deze cold case van ruim 20 jaar geleden houdt haar nog steeds bezig.
Frank is op zijn beurt ook een zoektocht begonnen in de omgeving van Groningen. Ze groeien steeds verder uit elkaar.

“Hij dacht aan gisteravond en de ruzie met Renée. Dit was bepaald niet de eerste keer dat ze zo tegen elkaar tekeergegaan waren. Waarom had ze toch niet een normale baan, zoals andere mensen? Op de gekste tijden moest ze de deur uit en altijd verwachtte ze maar begrip van hem. Alsof ze de enige agent was in het hele politiecorps van Groningen. Nee, ze was niet de enige agent. Er was er nog een, Paul!”

In de eerste hoofdstukken maak je kennis met Roderick, Willem Jan, Rogier en Stef. Ze hebben samen medicijnen gestudeerd; drie van hen zijn arts geworden maar Stef werd na zijn studie econoom. Ze noemen zich ‘de chirurgiers’ en zijn onafscheidelijk. Maar Stef past niet helemaal in het groepje omdat hij niet van rijke komaf is zoals de anderen; hij heeft het allemaal zelf moeten doen.

Terwijl Renée bezig is met haar cold case wordt een vooraanstaand arts in Groningen vermoord en Renée heeft daar haar handen vol aan.
Samen met haar collega Paul stort ze zich op het onderzoek. Hun relatie wordt naarmate hun werk vordert steeds hechter.

De auteur heeft een prettige schrijfstijl waardoor je vanaf de eerste bladzijde door het verhaal gevangen gehouden wordt. Stoppen met lezen is geen optie. De hoofdstukken zijn kort en er worden geen moeilijke woorden in gebruikt, hierdoor leest het boek als een trein.

Steeds meer gruwelijkheden komen tijdens het onderzoek aan het licht. Bij Renée groeit de overtuiging dat het motief zich ergens achter de grauwe muren van het ziekenhuis moet bevinden. Maar gaat het Gronings Medisch Centrum zijn geheimen ook prijsgeven en wat heeft verpleegster Saskia, een verpleegster op de afdeling Chirurgie met dit alles te maken?

“Uit het niets was daar weer het helse geluid. Het dreunde door alles heen. Wild zwaaiend met zijn armen probeerde hij het uit te bannen. Het was tevergeefs. Net zo plotseling als het begonnen was, stopte de marteling weer. Totaal uitgeput zakte hij terug op de stoel. Dit gruwelijke plan was met medische precisie uitgedacht. De beul die hierachter zal wist precies wat hij aan het doen was. Wie was die beul?”

‘Moord op afspraak’ is een spannende thriller waarin alle losse eindjes op het einde bij elkaar komen. En dit op een onverwachte manier.

Ik kijk uit naar een eventueel volgend avontuur met Renée Vos in de hoofdrol.


De auteur: 

Rob van Dorssen (1959) werd geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden. 

De schrijverscarrière van Rob van Dorssen nam in 2016 een vlucht door een competitie, ‘Schrijf een roman in 140 woorden’, uitgeschreven door Frits Spits in het radioprogramma De Taalstaat
Drie dagen na zijn inzending nodigde Frits Spits hem uit om zijn verhaal live voor te lezen. Spits was erg enthousiast en die aanmoediging leidde tot Een huis vol vragen, een literaire thriller. 

Het boek speelt zich deels in Nederland en deels in Frankrijk af. De hoofdpersoon wordt op een harde en angstaanjagende wijze achtervolgd, terwijl allerlei geheimen uit het verleden langzaam aan de oppervlakte komen. 

Na dit debuut gaat Rob van Dorssen verder met een boek dat wederom bol staat van de spanning en dat de lezer tot de laatste bladzijde in het ongewisse laat. Na het lezen van deze thriller zal een bezoek aan een ziekenhuis nooit meer helemaal hetzelfde zijn.
(bron info: voorflap)

Lees hier mijn recensie van ‘Een huis vol vragen’.


Moord op afspraak koopt u bij (de website van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Moord op afspraak
Auteur: Rob van Dorssen
Genre: thriller
Uitgave: softcover met flappen, 246 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, augustus 2021
ISBN: 9789491737756
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.