zondag 16 oktober 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'de JONGEN die WILDE DEUGEN' geschreven door Jos Govaarts

 


de JONGEN die WILDE DEUGEN

'Ik was een eenling te midden van andere eenlingen. Urenlang liep ik over een ijzige winderige vlakte, zwom in het koude water van fjorden, stond oog in oog met een beer. Ik heb het allemaal overleefd. Waarom ben ik dan zo bang voor de warmte van de liefde?’ 

Antwan woont al jaren in Noorwegen. Hij keert terug naar de plek waar hij is opgegroeid om afscheid te nemen van zijn vader. Herinneringen aan zijn jeugd die hij is ontvlucht, komen weer naar boven. Lukt het hem om ze onder ogen te zien en de gevolgen te aanvaarden? 

Ubi caritas et amor 
waar vriendschap is en liefde 


De auteur:

Jos Govaarts (1951) is als geboren Brabander na omzwervingen door Nederland eindelijk in Drenthe neergestreken.

Al vroeg in zijn jeugd maakt hij kennis met techniek en het is vanzelfsprekend dat hij een technische studie gaat volgen. Toch breekt hij na vier jaar deze studie af en begint aan de opleiding geneeskunde. In het laatste jaar van zijn studie leert hij zijn partner Willy-Anne kennen, waarmee hij meer dan veertig jaar samen is. Hij is werkzaam geweest als bedrijfsarts, eerst bij de NS, later bij vele andere bedrijven en instellingen. Na vijfendertig jaar stopt hij daarmee.

Centraal staat bij Jos de vraag waarom iemand een bepaald gedrag vertoont. Hij wil erachter komen wat iemands bewuste en onbewuste drijfveren zijn. Daarom heeft hij naast zijn werk als bedrijfsarts en na gedegen coachopleidingen sinds 15 jaar ook een coachpraktijk. Al wandelend worden samen met de cliënt nieuwe wegen ontdekt.

Jos Govaarts (1951) publiceerde eerder “Krassels” (2019) en “De man met de rieten reiskoffer” (2020). 

Over de debuutroman “Krassels”: Beter laat dan nooit, dit debuut, want wat een intrigerende eersteling. Guy Doms (Hebban) 

Meteen al in de eerste zinnen van het boek is het raak … Jan Stoel (Hebban)

De jongen die wilde deugen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De jongen die wilde deugen
Auteur: Jos Govaarts
Genre: roman
Uitgave: paperback, 232 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, juni 2022
ISBN: 9789464640144
ISBN: 9789464640151 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een exemplaar
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.