vrijdag 21 oktober 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Drumbeats' geschreven door Kevin J. Anderson en Neil Peart met illustraties door Steve Otis. Vertaald door Ronald van Dalfsen


Drumbeats

Drumbeats is een huiveringwekkend verhaal over eeuwenoude tradities en westerse maakbaarheid, over Afrikaanse trommels en de menselijke ziel.

Hoofdpersoon is de populaire Amerikaanse drummer Danny Imbro, die een rustpauze van zijn band Blitzkrieg aangrijpt om in z’n eentje op de fiets Kameroen te verkennen. Gefascineerd door een instrument dat op een plein in Garoua zijn aandacht trekt, besluit Danny dat hij een soortgelijk exemplaar op de kop móét tikken. Maar is hij bereid de prijs te betalen?

Auteurs en illustrator:

Neil Peart (1952-2020) was internationaal bestseller-auteur en meer dan veertig jaar lang de tekstschrijver en drummer van de legendarische band Rush.

Rush is in 2013 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en geldt als de succesvolste band in de geschiedenis van de Canadese rockmuziek. Voor hun prestaties in de muziek ontvingen Peart en zijn kameraden van Rush de Orde van Canada, de hoogste civiele onderscheiding van het land.

In de jaren 80 kwam Neil in contact met schrijver Kevin J. Anderson, samen schreven ze het korte verhaal ‘Drumbeats’ dat in 1994 verscheen in de bundel ‘Shock Rock II’ en dat later ook als standalone boek werd uitgegeven, voorzien van artwork door Steve Otis
Nadien zouden Kevin en Neil nog samen enkele andere boeken schrijven waaronder de ‘Clockwork’-trilogie.

De vertaler:

Ronald van Dalfsen is een groot fan van de rockband Rush. 
Eerder bracht hij al een Nederlandse vertaling uit van een boek van Neil Peart met de titel Ghost Rider – over helende wegen. Dit boek was een reisverhaal en een rouwverhaal in één.
Ghost Rider is een krachtige, briljant geschreven, intense, opwindende en uiteindelijk triomferende biografie van een begenadigd schrijver en muzikant die als een gebroken man op zijn motor probeert te overleven.
Dankzij crowdfunding heeft Ronald zijn tweede droom nu ook werkelijkheid zien worden.

Drumbeats koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Drumbeats
Auteurs: Kevin J. Anderson, Neil Peart
Illustrator: Steve Otis
Vertaald door: Ronald van Dalfsen
Genre: muziek en fantasy
Uitgave: paperback, 80 pagina’s
Uitgever: Ahvô Braiths, september 2022
ISBN: 9789492469359
Oorspronkelijke titel: Drumbeats


Met dank aan Ronald van Dalfsen voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Ahvô Braiths) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.