zondag 27 oktober 2024

Binnenkort verschijnt ‘Wicked’ bij The House of Books, een hervertelling geschreven door Gregory Maguire, het boek waar de internationale blockbuster op gebaseerd is! Op 31 oktober a.s. leest u hier nog meer over ‘Wicked’. Stay tuned!

Everyone deserves the chance to fly


Wicked

Jaren voordat Dorothy en haar hond in het land van Oz arriveren, leeft Elphaba daar. Ze wordt geboren met een smaragdgroene huid, wat geen pretje is in een land waar anders zijn als een vloek wordt beschouwd. 

Ondanks haar ongebruikelijke uiterlijk is ze vastberaden haar plek te vinden in de magische samenleving van Oz. Maar er dreigt voortdurend onheil: de geheime dienst van de Tovenaar houdt iedereen scherp in de gaten. Dieren die begiftigd zijn met een stem en ziel lopen gevaar. 

De jonge Elphaba is vastbesloten hen te beschermen, zelfs als dat betekent dat ze de strijd moet aangaan met de machtige Tovenaar van Oz.


Auteur

Gregory Maguire (1954)  brak in 2009 internationaal door met Wicked, een hervertelling van het verhaal van De tovenaar van Oz. Op basis van zijn boek werd de prijswinnende en internationaal succesvolle musical gebaseerd. Nu is er ook een bioscoopfilm van gemaakt.

Neem ook een kijkje op zijn website.

Wicked koopt u (reserveren is al mogelijk) bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: Wicked
Auteur: Gregory Maguire
Genre: vertaalde literaire roman, fantasy
Uitgave: paperback, 544 pagina's
Uitgever: The House of Books, november 2024
ISBN: 9789044369236
ISBN: 9789044369243 (e-book)
NUR: 302, 332
Originele titel: Wicked
Uit het Engels vertaald door Ineke Lenting


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: The House of Books) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.