zaterdag 19 oktober 2024

Ik heb mijn gewonnen exemplaar ontvangen van 'Het blauwe uur' geschreven door Paula Hawkins. Hier ga ik van genieten!

 Internationale bestsellerauteur van 
HET MEISJE IN DE TREIN


Het blauwe uur

De waarheid bevindt zich onder de oppervlakte… 

In Tate Modern in Londen is een kunstwerk van Vanessa Chapman te zien, een beroemde – sommigen zouden zeggen beruchte – kunstenares. Vlak na de opening van de tentoonstelling ontvangt het museum een verontrustend bericht: een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot. En dat terwijl de notoir ontrouwe echtgenoot van de kunstenares twintig jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen…

Conservator James Becker reist af naar de Schotse kust om de waarheid boven water te krijgen. Vanessa's nalatenschap wordt beheerd op Eris, een geïsoleerd eiland dat alleen met eb bereikbaar is. Ga je erheen, dan kom je er de komende zes uur niet meer weg. Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Paula Hawkins is bekend door haar debuut Het meisje in de trein, dat een wereldwijd megasucces werd.

'De beste Paula Hawkins tot nu toe.' Lee Child

'Als je Het meisje in de trein hebt gelezen, is de kans groot dat je nog steeds in de ban bent van dit duistere, spannende verhaal. Dan is er goed nieuws: Paula Hawkins' nieuwste psychologische thriller is net zo verrassend en sfeervol. Hawkins op haar best, dat wil je niet missen. Ze bedenkt complexe verhaallijnen, springt meesterlijk heen en weer in de tijd en creëert een duistere sfeer die als een dikke oceaanmist over het boek hangt.' Oprah Daily

'Hawkins houdt haar personages in een beklemmende greep, haar woeste setting is onheilspellend en haar plot beweegt in een rap tempo. Deze razendsnelle thriller kronkelt door de duistere en bloederige onderbuik van de wereld van de beeldende kunsten.' Kirkus (starred review)


De auteur

Paula Hawkins werd geboren in Zimbabwe en groeide op in Londen. 
Ze werkte vijftien jaar als journalist voordat ze haar debuut Het meisje in de trein schreef, dat een wereldwijd megasucces werd. Het boek verscheen in 51 landen en er werden 23 miljoen exemplaren van verkocht. Ook haar thrillers In het water en Een langzaam smeulend vuur werden internationale bestsellers. 
Paula Hawkins woont afwisselend in Londen en Edinburgh.

Het blauwe uur koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij 

Boekgegevens

Titel: Het blauwe uur
Auteur: Paula Hawkins
Genre: thriller
Uitgave: limited edition met speciale coveruitvoering, 352 pagina’s
Uitgever: HarperCollins Holland, oktober 2024
ISBN: 9789402716078
ISBN: 9789402772791 (eBook)
ISBN: 9789402772951 (luisterboek)
NUR: 330
Originele titel: The Blue Hour
Vertaling: Henske Marsman


Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van mijn gewonnen exemplaar.
(bron info: HarperCollins Holland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.